İzmir merkezli 5 ilde FETÖ/PDY soruşturması
İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bu sabah yapılan operasyonda aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu, 53 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de operasyon yapıldı.
Operasyonlarda 101 şüpheliden, 53'ü gözaltına alındı.
- Eski Vali Kıraç ve Gültekin gözaltında
Soruşturma kapsamında, İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Cahit Kıraç ve eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin, Ankara'da gözaltına alındı.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve daha sonra Mali Suçlar Bürosu ekiplerince gözaltına alınan iş adamı Ahmet Küçükbay'ın da bu kapsamda gözaltına alındığı belirtildi.
Tutuklu iş adamı Abdullah Kavuk hakkında da bu soruşturma kapsamında gözaltı kararının olduğu kaydedildi.
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Kaynak: AA
EN SON HABERLER
- 1 İBB’de bütçe krizi derinleşiyor! 215 Milyar TL borç, 59 Milyar TL açık!
- 2 Trump'ın tehlikeli deneyi neye mal olacak?
- 3 Emine Erdoğan Küresel Donörler Forumu'nda konuştu! “Dünyanın en büyük utancı Gazze’de yaşanıyor”
- 4 İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'ndan seferleri durdurma kararı: İBB'den 5 milyar TL alacağını tahsil edemedi!
- 5 Bahçeli'den CHP'ye sert tepki: Kaos siyasetine hız verdi
- 6 Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı ile görüştü!
- 7 2022 yılında şehit olmıştu! Tokyürek'in naaşına ulaşıldı
- 8 SON DAKİKA | Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’un tutukluluk itirazları reddedildi
- 9 Milli Savunma Bakanı Güler: Silahı bırakmamakta ısrar eden hedefimiz olmaya devam edecektir
- 10 Yavaş Ulaştırma Bakanlığı’nı suçlamıştı! İzin vermiyor dediği yeri Ulaştırma Bakanlığı yapıyormuş