Digitürk’ü basan üsteğmen: ‘Terör alarmı var’ dediler
Kanlı darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi önce TRT'yi ardından da Digitürk binasını basıp yayını kesen askerlerin ifadeleri ortaya çıktı. Yeşilyurt'taki Hava Okulu'nda üstteğmen olarak görev yapan O.G., İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği'nde verdiği ifadede olay günü yaşananları anlattı.
'ÖĞRENCİLERİ SİLAHLANDIRIN'
Üsteğmen ifadesinde, darbe girişiminden bir ay sonra yakalanan Yüzbaşı Metin Mustafa Ateşeoğlu'ndan saat 18:30 sularında "Ciddi bir terör olayı var. Öğrenciler saat 22.00'de dönüş yapsın. Yoklama al. Gelip kontrol edeceğim" şeklinde talimat aldığını dile getirdi. Aldığı talimat üzerine evden birliğe gitmek üzere yola çıktığını söyleyen O.G., "Yoldayken Ankara'dan jet sesleri geldiğini öğrendim. Ankara'daki ailemi aradım, durumu sordum. Birliğe geldikten bir süre sonra Yüzbaşı Ateşoğlu geldi ve alarm seviyesinde olduğumuzu, öğrencilerin silahlandırılmasını söyledi. Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen tarafından durumun izah edileceği belirtildi." Darbe girişimi gerçekleşseydi, TRT'nin başına geçeceği iddia edilen Albay Hüseyin Ergezen'in birliğe gelerek havalimanı destek birim komutanlığına geçtiğini belirten üsteğmen şöyle devam etti: "Bize herhangi bir açıklamada bulunmadı. 10 kişi helikoptere bindik. Giderken Köprü'nün durumunu gördük. Sorduğumuzda oraya varıldığında anlatılacağı söylendi."
"DARBEYİ GEÇ FARK ETTİK"
O.G. ifadesine şöyle devam etti: "Albay Hüseyin Ergezen,TRT binasına gidince bize yayını gösterdi, bildiri okunmaktaydı. Daha sonra bizi tekrar helikoptere bindirdi, kendisi geleceğini söyledi ancak gelmedi. Bizi İnönü Stadı'na götürdüler. Başımızda Hamdi Acar Albay ile otobüsle Digiturk binasına gittik. Yayın odasına indik. Güvenlik kameraları kapatıldı. Darbe girişiminin çok geç farkına vardığımız için vazgeçme şansımız olmadı. Yayını kestik ve darbe girişimine ortak olduk. Darbe başarılı olamadığı için bir süre sonra teslim olduk."
EN SON HABERLER
- 1 Emine Erdoğan’dan Antalya Diplomasi Forumu paylaşımı: “Küresel işbirliğine kalıcı katkılar sunmasını temenni ediyorum"
- 2 Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Toplantısı’na ilişkin ortak bildiri yayımlandı! "PKK çağrıya uymalı" mesajı
- 3 İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşü! "Çocuklar ölmesin, çocuklar yaşasın"
- 4 Başkan Erdoğan Kabine'yi topluyor! Gündem Terörsüz Türkiye: İşte masadaki diğer konular
- 5 Bakan Fidan açıkladı! Başkan Erdoğan-Trump görüşmesi ne zaman yapılacak?
- 6 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vizyon projeler sunuldu
- 7 Hulusi Akar: Artık kimse Türkiye ve Azerbaycan'a yan bakamayacak!
- 8 Antalya Havalimanı yeni terminal binası açıldı! Başkan Erdoğan: Devletimizden tek kuruş çıkmadı
- 9 Erbaş’tan zulme karşı ‘birlik’ mesajı
- 10 Antalya turizmine havalimanı dopingi