Son dakika haberi: İşte Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın için istenen cezalar
FETÖ/PDY’nin mülkiyedeki yapılanmasının deşifre edilmesine ilişkin yürütülen ilk soruşturma tamamlandı. İstanbul Başsavcılığı bünyesinde oluşturulan özel büroca hazırlanan iddianamede 15 şüpheli yer alıyor. Şüpheliler arasında, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da bulunuyor.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün mülkiyedeki yapılanmasının deşifre edilmesine ilişkin yürütülen ilk soruşturma tamamlandı.
İDDİANAMEDE İKİ KRİTİK İSİM: ÇAPKIN VE MUTLU
İstanbul Başsavcılığı bünyesinde oluşturulan ve Başsavcı Vekili Önder Yaman tarafından koordine edilen Özel Büro tarafından hazırlanan iddianamede, 15 şüpheli yer alıyor. Şüpheliler arasında, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da bulunuyor.
İŞTE İSTENEN CEZALAR
Şüpheliler hakkında, "Anayasayı İhlâl", "Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve TBMM'ni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs", "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarını ve "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un 4. maddesi kapsamında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istendi.
Dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
EN SON HABERLER
- 1 Resmi Gazete'de yayımlandı! SPK Başkanı Mahmut Sütcü görevden alındı
- 2 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Bayram Karademir için taziye mesajı!
- 3 Bakan Kacır: “Dünyanın yedinci büyük döküm üreticisi konumundayız”
- 4 Bakan Fidan, Belçikalı mevkidaşı ile bir araya geldi!
- 5 Tera Yatırım Teknoloji Holding’e kayyum atandı!
- 6 Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan dolandırıcılık uyarısı!
- 7 Kara para aklama soruşturmasında yeni gelişme! Murat Ağırel ve Ömer Sarıgül dahil 15 kişi tutuklandı
- 8 Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu trafiğe açıldı! 2,5-3 saati bulan ulaşım 18 dakikaya düşüyor
- 9 Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy görevden alındı
- 10 Başkan Erdoğan TESK Genel Başkanı’nı kabul etti!