FETÖ'cülerle irtibatlı ABD konsolosluk çalışanı tutuklandı
17 Aralık kumpasını tezgahlayan Fethullahçı ünlü polis müdürleri ve kaçak savcı Zekeriya Öz ile irtibatı belirlenen ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, 'Siyasi ve askeri casusluk', 'Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs' ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlaması kapsamında tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilen Metin Topuz, savcılıktaki işlemleri ardından akşam saatlerinde tutuklanma talebi ile nöbetçi İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Topuz, 'Siyasi ve askeri casusluk', 'Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs' ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlaması kapsamında tutuklandı.
İstanbul Başsavcılığı, 17 Aralık Kumpası'nın talimatı kim ya da kimlerce verildiğine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Metin Topuz'un 17-25 Aralık öncesi firari savcı Zekeriya Öz'ün odasında kurulu Başsavcılık adına kayıtlı telefon numarası ve Zekeriya Öz'ün oğluyla irtibatlı olduğunu tespit etmişti. Öz ile irtibatlı çıkan Topuz'un ayrıca 2012'den itibaren 17/25 Kumpasının şüphelileri polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mehmet Akif Üner ve Mahir Sakallı ile irtibatı belirlenmişti. Topuz'un polis müdürleri ile sık irtibatı saptanmıştı.
EN SON HABERLER
- 1 Aslı Baykal'dan CHP'nin boykot çağrılarına sert tepki: Ülkemizi yakma hevesindeler
- 2 Sincan Belediyesi’nden Gökhan Ünver’e destek
- 3 SON DAKİKA | Bakan Bolat duyurdu: Boykot nedeniyle maddi kaybı olan tazminat davası açabilir
- 4 SON DAKİKA | CHP'nin boykot çağrılarına soruşturma! Bakanlardan peş peşe tepkiler
- 5 Başkan Erdoğan anne ve babasının kabrini ziyaret etti
- 6 CHP ve trollerinden 'neden paylaşım yapmadın' zorbalığı! Faşizmin yeni versiyonu: Linç kampanyaları!
- 7 CHP’li Vekil Enginyurt İmamoğlu’nu ihbar etmiş: "3 kuruşluk yardım yapıyor, milyarlık reklam veriyor"
- 8 AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’ndan Özel’e tepki!
- 9 Bakan Yerlikaya duyurdu: Emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem
- 10 Bakan Tunç'tan Marmara Cezaevi açıklaması: Tutuklu ve hükümlüler, devletimize emanettir