Kumpasa ceza yağdı
İstanbul’da FETÖ’ye açılan ilk dava sonuçlandı. Tahşiye cemaatine kumpas davasında Hidayet Karaca 31 yıl, 30 polis ise 6 yıldan 25,5 yıla kadar çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırıldı
25 POLİS FETÖ ÜYESİ
Eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve Tufan Ergüder'e ayrı ayrı FETÖ üyeliği suçundan 12, "iftira" suçundan 4.5, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 9 yıl olmak üzere toplam 25.5 yıl hapis cezası verildi. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer de FETÖ üyeliği ve "iftira" suçlarından toplam 16.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Eski polisler Mustafa Uyanık, Rıfat Arslan, Erdem Kısa, Çetin Öztürk ve Recep Güleç, "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten" 6 yıl hapis cezası aldı. Bu 5 polis dışındaki 25 polis, FETÖ üyesi olarak mahkûm edilmiş oldu.
TAHŞİYE YAYINEVİ SAHİBİ: ADALETİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ
Kararın açıklanmasının ardından Tahşiye Yayınevi sahibi Mustafa Kaplan, yazılı açıklama yaptı: Kaplan'ın açıklaması özetle şöyle: "Sanıklar eylemlerine uyan gerekli cezaları almışlardır. 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile gerçek yüzü kamuoyunca da görünen ve dış güçler namına bu ülke aleyhine çalıştığı ortaya çıkan Fetullahçı Terör Örgütü; Kur'an'ı, Hadisi, bu milletin dini duygularını ve ülkede itibar kazanan Risale-i Nur mesleğini tahrif ve istismar ederek kitleler nezdinde taban tutmuş ve aynı zamanda devlet içinde paralel yapılanmaya başlamıştır. Sanıklar değil nedâmet ve özür dilemek, 'Eğer elimize fırsat geçse aynısını yine yaparız. Ayrıca şartlar müsâit olup da devran döndüğünde başta müştekiler olmak üzere bu davada dahli ve imzası olan herkesi hapse sokacağız. Bu böyle biline' diye pervâsız bir tavır sergilemişlerdir. Dolayısıyla bize 'Adaletin kestiği parmak acımaz' demekten başka bir şey kalmıyor."
EN SON HABERLER
- 1 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Terörsüz Türkiye değerlendirmesi: "İzleme kurulunu oluşturacağız”
- 2 İstanbul’da kara bulutlar gündüzü kararttı! O anlar kameralara böyle yansıdı
- 3 Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı
- 4 SON DAKİKA I Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül hakkında soruşturma izni verildi
- 5 Başkan Erdoğan, yüksek mahkeme başkanlarıyla yemekte bir araya geldi
- 6 SON DAKİKA… Cafer Mahiroğlu soruşturmasında çarpıcı detaylar! İstanbul-İzmir arası kurulan ihale ağır deşifre oldu: Toplam para 72,5 milyar lira!
- 7 Son Dakika | MHP lideri Devlet Bahçeli'den 'Azerbaycan' mesajı: Nifak tohumuna müsaade edilmemeli
- 8 Haluk Görgün: HÜRJET İspanya tarafından büyük bir takdirle tercih edildi
- 9 RTÜK'ten yayın kuruluşlarına dolandırıcılara karşı uyarı! "Adli süreçler başlatıldı"
- 10 3 ilde FETÖ ve DEAŞ operasyonu: 33 gözaltı