85 FETÖ'cü asker tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü’nün TSK’daki Mahrem Yapılanmasına ilişkin İstanbul’daki bazı ankesörlü telefonlar üzerinde yapılan inceleme sonucu gerçekleştirilen operasyonda adliyeye sevk edilen 112 asker şüpheliden 95’i tutuklamaya sevk edilmişti. Bu şüphelilerden 85’i tutuklanarak cezaevine konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, TSK'da FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen çok kritik öneme sahip bir soruşturma kapsamında çeşitli rütbelerde 333'ü asker ve 27'si mahrem imam olmak üzere 360 şüphelinin adreslerine baskınlar düzenlemişti.
333 ŞÜPHELİNİN 216'SI MUVAZZAF ÇIKTI
333 şüpheli şahsın 216'sının çeşitli rütbelerde muvazzaf asker olduğu, 7 sinin aktif, 13 ü ihraç edilmiş olmak üzere pilot oldukları bildirilmişti.
Gözaltına alınan 265 şüphelinin bir bölümünün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bir bölüm şüpheli itirafçı olup savcılığa örgütsel bağlantıları konusunda bilgi verdi. 95 şüpheli ise soruşturmayı yürüten savcılarca sorgulandıktan sonra 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlaması kapsamında tutuklamaya sevk edildi.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde gerçekleştirilen sorgu ardından 95 şüpheliden 85 i tutuklandı, Geri kalan şüpheliler ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
Serbest bırakılan 10 şüpheliden 7 si itirafçı olup etkin pişmanlıktan faydalandı.
Tutuklamaya sevk edilen 95 şüphelinin dışındaki 17 şüpheli soruşturma aşamasında itirafçı olup etkin pişmanlıktan faydalanarak Başsavcılıkça serbest bırakıldı.
Gözaltındaki 153 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Şüphelilerin İstanbul'daki bazı ankesörlü telefondan FETÖ imamları tarafından ardışık şekilde aranan asker kişilerden oldukları, örgütün toplantılarına katıldıkları ve imamlar ile irtibatları bulunduğu kaydedildi.
EN SON HABERLER
- 1 Akraba ailelerin kavgasında kan aktı! Ölü ve çok sayıda yaralı var
- 2 Bakan Yerlikaya: Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde 2 ocağa daha ateş düştü
- 3 İstanbul’a dönüş çilesi başladı: Tekirdağ güzergâhında kilometrelerce araç kuyruğu
- 4 Bakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
- 5 Başkan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü
- 6 MHP lideri Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e geçmiş olsun telefonu
- 7 Manisa büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’in havuzundaki kazaya soruşturma: 2 kişi şüpheli, 12 kişi dinlendi
- 8 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Mekke'de gazetecilerle bayramlaştı
- 9 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan Özgür Özel ile görüştü: Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun mesajı
- 10 70 dakika sonra hayata tutundu