Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bardağın boş tarafını değil dolu tarafına yönlenmeliyiz. Müzakerelerimizi onun üzerine bina etmeliyiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile bir araya geldi. Buradaki görüşmede açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:
"BARDAĞIN BOŞ TARAFINI DEĞİL DOLU TARAFINA YÖNLENMELİYİZ"
Artık Türkiye ve Yunanistan bir şeye inanmalıdır. Bardağın boş tarafını değil dolu tarafına yönlenmeliyiz. Müzakerelerimizi onun üzerine bina etmeliyiz. Aslında halklarımızın birbiriyle ortak yanları çok yeter ki ideolojik saplantısı olanları bir kenara koyalım. Biz geçmişte iç içe olmuş ülkeleriz. Burada soydaşlarımız var.
Bu yanlışları artık tarihe bırakıyoruz. İlişkilerimizi çok daha sağlam bir zeminde inşa etmeliyiz. Bunun için yapabileceğimiz çok şeyler var. Eğer gerçekten söylem birliğini ortak aklı oluşturabilirsek bunları çözeriz. Bu görüşmemizde Yunanistan halkına şahsım ve halkım adına kalbi şükranlarımızı ifade etmek istiyorum.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan'dan önemli mesaj: Tıbbi cihazları artık biz üretiyoruz
- 2 Bakan Memişoğlu'ndan girişimcilere önemli çağrı! "Hedefimiz sağlıkta tam bağımsız Türkiye"
- 3 SON DAKİKA I Dolmabahçe'de kritik Ukrayna zirvesi! Başkan Erdoğan: Barış için her türlü gayrete hazırız
- 4 Bakan Fidan: Rusya ve Ukrayna anlaşmaya varmak zorunda
- 5 Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
- 6 Adil barışın kaybedeni olmaz
- 7 Tıbbi cihazda yerli dönem
- 8 Emine Erdoğan'a Aile ve Kadın Konseyi teşekkürü
- 9 Kasası itirafçı oldu: Sarıgül, paraları İsviçre’ye taşıdı
- 10 Emir Sarıgül rüşvet skandalını itiraf etti! "Babam, Özgür Özel'e 350 bin $ verdi"