Burası insanlığın yok olduğu yer
Başbakan Yıldırım Bangladeş’teki mülteci Arakanlı Müslümanlar’ı ziyaret etti. Yıldırım: Burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. Dolayısıyla insanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?
Yıldırım, Balukhali Kampı'na gelişinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve yardım kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. Yetkililerden bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Yıldırım, TİKA'nın Cox's Bazar Sadr Hastanesi'ne verilen ambulans ve personel aracının anahtarını hastane yetkililerine teslim etti. Yıldırım daha sonra kendisini çadırda bekleyen Arakanlıların yanına gitti. Arakanlı Müslümanlarla kucaklaşarak tek tek ellerini sıkan Yıldırım, ağlayan bir Arakanlı kadının sorununu dinledi. Yıldırım, daha sonra AFAD'ın organizasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ağır iklim tipi sahra hastanesinde incelemelerde bulundu.
TİKA yemek dağıtım merkezini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, mültecilerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı. Mültecilere kızı Büşra Bahar Köylübay ile et ve pilavdan oluşan yemek dağıtan Yıldırım, çocuklara da oyuncak hediye etti.
Bölgede yaklaşık 700 bin Müslümanın bulunduğunu ifade eden Yıldırım, sığınmacı kampı ve sahra hastanesi kurmayı hedeflediklerini belirtti. Yıldırım, Bangladeş hükümetinden yer talebinde bulunduklarını belirterek, nihai çözümün Arakanlı Müslümanların kendi topraklarına dönüşünün sağlanması olduğunu vurguladı. Yıldırım şunları söyledi:
DÜNYAYA ANLATIYORUZ
Başbakan Binali Yıldırım'a kızı Büşra Bahar Köylübay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı eşlik etti.
NAHÇIVAN'I DA ZİYARET ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'teki programının ardından Nahçıvan'a geçti. 9 yıl aradan sonra başbakan düzeyinde Nahçıvan'a ilk ziyareti gerçekleştiren Yıldırım, ilk olarak Haydar Aliyev Abidesi'ne çelenk bıraktı. Yıldırım daha sonra Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov ile bir araya geldi. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Yıldırım, Talibov'un onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.
EN SON HABERLER
- 1 Çukurova Belediyesine yönelik operasyonda Emrah Kozay ve Soner Çetin tutuklandı
- 2 Cemil Tugay'dan Başkan Erdoğan'a övgü dolu sözler! "Türkiye'nin yetiştirdiği en güçlü siyasetçi"
- 3 SON DAKİKA I Ankara'da kritik zirve! Başkan Erdoğan: Kanada ile artık stratejik ortağız
- 4 Yeni dünya için tarihi adım
- 5 Güney Kıbrıs’ın enerji ihtiyacını sağlayabiliriz
- 6 Başkan Erdoğan İzmir’e tarihi müjdeler verecek
- 7 Alihan Kuriş dosyasında 19 kişiye tutuklama
- 8 ‘Vatandaşın talepleri için mücadele ediyoruz’
- 9 Otoyolda tehlikeli şova 66 bin TL ceza
- 10 Yol verme kavgasından birlikte cezaevine