TSK o bölgeyi ÇNRA'larla yerle bir etti
Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk silahlı Kuvvetleri, YPG'ye ait hedefleri, hava kuvvetleri ile karadan Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve fırtına obüsleri ile vuruyor. Askeri kaynaklar ÇNRA'ların bu operasyonda hedeflerin imha edilmesinde önemli başarılar kazandığını belirttiler.
Suriye'nin Afren kentinde bulunan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri, hem hava hem de kara unsurlarını etkili bir şekilde kullanıyor. Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının yanısıra Afrin'deki YPG hedefleri karadan da fırtına obüsleri ile Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile vurularak imha ediliyor.
Hatay Hassa sınırından bu akşam saatlerinde Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve fırtına obüsleri ile Afrin'deki YPG'ye ait hedeflere seri atışlar gerçekleştirildi. Ayrıca Azez-Afrin sınırındaki hedeflerin de vurulduğu belirtiliyor.
YPG hedefleri böyle vuruldu
ÇOK NAMLULU ROKET ATAR
Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi, birden fazla roket atma kabiliyetine sahip, tekerlekli ve paletli araçlara monteli silahlardır. Serbest güdümlü veya daha başka güdüm sistemlerine sahip olabilirler. Gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında, yüksek öncelikli hedefler üzerine görmeyerek ateşler açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlayan bir silah sistemi. T-122, en modern alt sistemlere sahip olup 3 kilometreden 40 kilometreye kadar mesafelerde etkili olabiliyor.
EN SON HABERLER
- 1 O araçları kullananlar Yeni Partili çıktı! Mesut Özarslan’dan belgeli yanıt: Gereğini yaptık
- 2 SON DAKİKA! Başkan Erdoğan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov’la görüştü
- 3 Son dakika | Liselere Geçiş Sistemi sınavı (LGS) tarihi belli oldu
- 4 YÖK Başkanı Erol Özvar: Önde gelen işverenlerce tercih edilen mezunlar yetiştiren üniversitelerimizle gurur duyuyoruz
- 5 SON DAKİKA! Ege Denizi'nde 4.7 büyüklüğünde korkutan deprem
- 6 SON DAKİKA | Mustafa Sarıgül Yeni Parti'den istifa ettiğini açıkladı! Sosyal medyadan duyurdu
- 7 Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev: Karşılıklı seyahatleri hakkında çok taraflı bir anlaşma hazırlanmasını öneriyoruz
- 8 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov: Zengezur Koridoru'nun hayata geçirilmesi ekonomik imkanları artıracak
- 9 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk dünyasının dezenformasyonlara karşı direncini artırmayı hedefliyoruz
- 10 İletişim Başkanı Duran "Türk Dünyası Diyalog Forumu"nun açılışında konuştu