Furkan Vakfı'na operasyonda gözaltı sayısı 25’e yükseldi
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘suç örgütü soruşturması’ kapsamında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik Adana, Niğde ve Elazığ’da dün şafak vakti düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 25'e yükseldi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce özel harekat, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin desteğiyle 33 adrese operasyon yapıldı. Aralarında vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Bu sayı, 4 kişinin daha gözaltına alınmasıyla 25'e yükseldi.
YURT DIŞINA AÇILMIŞLAR
Yapılan incelemede vakfın, Türkiye'de Adana merkezli toplam 33 ilde örgütlendiği, bunun yanında Almanya, Hollanda, Danimarka ve İsveç'te de temsilcilikler açıp, yurt dışına açıldığı belirlendi. Vakfın, kurulduğu günden bu yana da özellikle gençler üzerinde yoğunlaştığı, özellikle hukuk ve tıp eğitimi alan öğrencilere sınırsız burs verildiği tespit edildi.
GENEL MERKEZ BİNASINI ÖRGÜTSEL AMAÇLARINA UYGUN DİZAYN ETMİŞ
İnşaat mühendisi olduğu belirtilen vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un, genel merkez binasını da özellikle seçtiği ve burayı daha sonra örgütsel amaçlar için yeniden dizayn ettiği öğrenildi. En üst katın sistem odası, bir alt katın yönetim odası, bodrum katların da derslik olarak tasarlandığı binaya fiber hatlar çekildiği belirlendi.
Üçüncü kattaki sistem odasına özel şifrelerle girilebildiği, şifrelerin ise sadece örgütün üst düzey yöneticileriyle teknik hizmet sağlayıcılarında olduğu anlaşıldı.
'Vakıf faaliyetleri adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma' suçlarından gözaltına alınan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul ile birlikte 25 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.
EN SON HABERLER
- 1 Dışişleri Bakanlığı'ndan Kanada'da meydana gelen patlamaya taziye!
- 2 Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi?
- 3 Bakan Çiftçi’den BORAN-8 paylaşımı: Kahraman personelimizi yürekten tebrik ediyorum”
- 4 Fon Kurulu 6'ncı toplantısını yaptı! Tasfiye edilen fon sayısı 131'den 65'e düştü
- 5 Başkan Erdoğan şair Nuri Pakdil'i andı: Kültür dünyamıza çok kıymetli bir miras bıraktı
- 6 SON DAKİKA…Sağanak Marmara'yı vurdu! Köprüler ve yollar çöktü: Sel faciasında can kaybı 6'ya yükseldi
- 7 SON DAKİKA…Sağanak Marmara'yı vurdu! Pendik'te 2 kişi selde kayboldu: Köprüler ve yollar çöktü!
- 8 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’dır.”
- 9 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Azerbaycan mesajı: Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü'nü kutluyoruz
- 10 Milli SİHA'ların öncü ismi: Özdemir Bayraktar vefatının beşinci yılında anılıyor