Talimat, yine o Avrupa ülkesinin liderinden mi geldi?
Aktuel yazarı İdris Kardaş bugünkü yazısında Prag’da görülen duruşmada terör örgütü PYD lideri Salih Müslüm’ün serbest bırakılmasına isyan etti. “Muhtemelen büyük bir Avrupa ülkesi liderinin verdiği talimatla müttefikleri olduğunu iddia ettikleri, demokratik bir ülke olan Türkiye'ye savaş açmış bir örgütün liderini serbest bıraktılar.” diyerek güçlü bir Avrupa ülkesinin liderini işaret eden İdris Kardaş yazısına şu sözlerle son veriyor: “Ne demokrasi ne insan hakları ne de barış sizin umurunuzda değil.”
İDRİS KARDAŞ'IN YAZISINDAN BAŞLIKLAR
Misal; daha çok Almanya'nın egemenlik sahasında olan Çekya'da kırmızı bülten gibi uluslararası anlaşmalar ve yollar da kullanılarak stratejik bir teröristin yakalanması söz konu oldu birkaç gündür. YPG eski Eşbaşkanı olan Salih Müslim hem örgütün kuruluşu ve gelişmesi açısından geçirdiği evreleri, hem de PKK ile olan ilişkisi bakımından çok stratejik bir isim. Dolayısıyla bu ismin halihazırda binlerce masum insanın canına kıyan PKK ile mücadele eden Türkiye'ye verilmesi yada en azından bulunduğu ülkede bu anlamda yargılanması konusu çok önemliydi.
TALİMAT YİNE O ÜLKEDEN Mİ GELDİ?
Birçoğumuz, dünyanın gözü önünde kırmızı bülten ile aranan birinin elini kolunu sallayarak öylece serbest kalabileceğini düşünmüyorduk. Ancak ne yaptı Çekya "bağımsız mahkemesi"? Muhtemelen büyük bir Avrupa ülkesi liderinin verdiği talimatla müttefikleri olduğunu iddia ettikleri, demokratik bir ülke olan Türkiye'ye savaş açmış bir örgütün liderini serbest bıraktılar. Tüm dünyanın gözü önünde hem de.
O halde enstrüman olarak kullandıkları bu değerleri suratlarına çarpmanın tam vaktidir.
Ne demokrasi ne insan hakları ne de barış sizin umurunuzda değil.
Zira terör örgütleri ile kurduğunuz bağ ve sağladığınız meşruiyet maskenizin düşmesini sağlıyor. Bunun algı olarak neye karşılık geldiği, nasıl pazarladığınızın bir önemi yok.
Medeni maskelerinizin altında Guta'da paramparça olan, kimyasal gazlarla nefessiz kalan, Hatay'da yatağında roketlerle yaşama veda eden çocukların, gençlerin kanı var.
Medeni maskelerinizi takınmanız şu bazı algılar yaratabilir ve bugün bir sonuç alabilirsiniz, ancak bunca ölüm, bunca acı, bunca katliamın gerçekliğini yok edemezsiniz. Yok olan insan bedenleri sadece. Gerçekler ebediyen var olacak ve o gerçekler sizin maskenizi düşürüyor.
YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA…Sağanak Marmara'yı vurdu! Köprüler ve yollar çöktü: Sel faciasında can kaybı 6'ya yükseldi
- 2 SON DAKİKA…Sağanak Marmara'yı vurdu! Pendik'te 2 kişi selde kayboldu: Köprüler ve yollar çöktü!
- 3 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’dır.”
- 4 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Azerbaycan mesajı: Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü'nü kutluyoruz
- 5 Milli SİHA'ların öncü ismi: Özdemir Bayraktar vefatının beşinci yılında anılıyor
- 6 Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın bağımsızlığını yeniden kazanmasının 35. yılını kutladı
- 7 İstanbul polisi firari 3 FETÖ'cüyü operasyonla yakaladı! 'Gaybubet' evinde kaldığı belirlendi
- 8 Mahkemedeki siyasi şovun nedeni ne? Ekrem İmamoğlu’nun beklediği bir şey mi var?
- 9 Bakan Bolat duyurdu: İstanbul'da selden etkilenen esnafa dev destek!
- 10 SON DAKİKA… Berat Albayrak’ın vizyonu Türkiye’ye çağ atlattı! Milli enerjide tarihi gün: Osman Gazi Karadeniz’e uğurlandı