Afrin’e 7 kilometre kaldı!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğindeki ÖSO, Afrin'in dördüncü büyük beldesi olan ve Afrin'e 10 kilometre mesafedeki Şiran beldesinden sonra Kefr Cenne'yi PKK/PYD'li teröristlerinden temizledi. Bu operasyonla Afrin'e 7 kilometre kaldı.
Dün Şeran beldesi civarında bulunan Hirbet Şiran, Katme, Metinli, Serkan köylerinin kontrolünü sağlayan TSK ve ÖSO askerleri, bugün de Azez ve Halep arasındaki ulaşım yolu üzerinde bulunan ve stratejik öneme sahip Kefr Cenne'nin kontrolünü sağladı.
Kefr Cenne'ye giren ÖSO'un birinci bölük komutanlarından Abdul Munim Annasan, "Toprak örgütlerine topraklarımızda yer yok. Nerede ayrılıkçı terörist varsa oraya gidip onları temizleyeceğiz" dedi.
''BİZİM DÜŞMANIMIZ KÜRTLER DEĞİL TERÖRİSTLERDİR''
ÖSO bir diğer komutanı Behiç Yasin de, "Allah'ın izniyle Katma'yı teröristlerden temizledik. Kefr Cenne'de PKK/PYD teröristlerine ait bir karargahı ele geçirdik. Karargah'ta 12 kadar teröristi etkisiz hale getirdik, çok sayıda teröristi de esir aldık. Kefr Cenne içinde bulunan Dörtyol ağzında bulunuyoruz. Buradan Kefr Muz'a hareket edeceğiz. Oradan ilk hedefimiz Afrin'e girip terör örgütünün pisliklerini temizleyeceğimiz. Afrin'deki ve civar köylerdeki sivilleri PKK/PYD'in zulmünden kurtarana kadar yolumuza devam edeceğiz. Bizim düşmanımız Kürtler değil teröristlerdir. Kürtler bizim kardeşimizdir. Türkiye'nin desteğindeki ÖSO'un üçüncü bölüğü olarak sizi selamlıyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Siber Güvenlik Başkanlığından ulusal çapta güvenlik uyarısı! İşte alınması gereken önlemler
- 2 Resmi Gazete'de yayımlandı: HSK, bazı ilçelerin yargı çevrelerini yeniden belirledi
- 3 AK Partili Eyyüp Kadir İnan'dan Özel'e sert tepki: Kaybolan siyasi itibarını A Haber'i tehdit ederek düzeltemezsin
- 4 Bakan Yumaklı, Kanadalı Bakan Hodgson’u ağırladı
- 5 Özgür Özel skandal çıkışını yineledi: "Gün sokaklara akma günüdür" Basın özgürlüğünü savunup A Haber'i hedef aldı!
- 6 Bakan Bayraktar: “Türkiye ile Japonya işbirliğini daha ileri taşıyacak”
- 7 SON DAKİKA | Kara para aklama soruşturmasında yeni gelişme: Emir Sarıgül tutuklandı
- 8 SON DAKİKA I Başkan Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev ile görüştü
- 9 Bakan Uraloğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Dzhelialov ile bir araya geldi
- 10 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti