Afrin'de son dakika! 12 köy teröristlerden temizlendi
Son dakika haberi... TSK ve ÖSO, Afrin'in Kori Gul, Şadir, Çolağan, Göz, Marratah, Şatiyan, Yukarı Kaferdel ve Kuran köylerini teröristlerden temizledi. Kontrol altına alınan bölge sayısı 190'ı köy ve 39'u kritik nokta olmak üzere 229'a yükseldi. Ajanslara düşen son dakika haberine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in Gevrika, Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köylerini teröristlerden temizledi. Gün içinde kurtarılan köy sayısı 12'ye yükseldi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 8 köy ve 2 kritik noktayı daha teröristlerden kurtardı.
Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in ilçe merkezine bağlı Göz, Yukarı Kaferdel, Marratah ve Şadir köyleri, güneybatıda Cinderes beldesine bağlı Çolağan ve Kuran köyleri, kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Kori Gul köyü ile Mabatli beldesine bağlı Şatiyan köyünü YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.
Operasyonlarda 684 ve 717 rakamlı tepeler de terör örgütünden temizlendi.
229 BÖLGE KONTROL ALTINA ALINDI
TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 190'ı köy ve 39'u kritik nokta olmak üzere 229'a yükseldi.
Afrin, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.
Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.
TSK, tüm dünyaya duyurdu! İşte Afrin
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA… Ankara kulislerinde çarpıcı iddia! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye katılıyor: Tarih belli oldu!
- 2 SON DAKİKA: MHK üyesi Sebahattin Şahin istifa etti!
- 3 SON DAKİKA... Ataşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! 13 şüpheli gözaltında: Lüks mağazalardan hediye kartı döviz cinsi rüşvet...
- 4 MHP lideri Bahçeli: Finans sistemi güven üzerine kuruludur
- 5 Başkan Erdoğan TEKNOFEST 2026 Güneydoğu'da: Türkiye'nin geleceği emin ellerdedir
- 6 Başkan Erdoğan: AK Partimizin hizmet siyaseti daha da güçlenecek
- 7 Başkan Erdoğan'dan fon soruşturması açıklaması: Yol haritamızı belirledik
- 8 2 bin yataklı sağlık üssü
- 9 Tutuklu MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti!
- 10 SON DAKİKA: MHK üyesi Sebahattin Şahin istifa etti!