Son dakika: AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal girişimi davasında karar
Son dakika haberi... 15 Temmuz'da AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal davasında karar verildi. Davada 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 11 sanığa müebbet hapis cezası kararı onandı.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet, 11 sanığın ise müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararı onandı.
O gece AK Parti il binası'na böyle girmişler!
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 15 Temmuz'da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine katıldıkları gerekçesiyle İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılandıkları davada 15 sanığın haklarında verilen hapis cezalarına ilişkin istinaf başvurularını karara bağladı.
Dairenin kararında, yerel mahkemenin sanıklar hakkında verdiği kararda usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirtildi.
Eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı aktarılan kararda, bu nedenle sanıkların istinaf başvurularının esastan reddine hükmedildiği bildirildi.
Ceza dairesinin kararında, sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına karar verildiği kaydedildi.
DAVANIN GEÇMİŞİ
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 20 Aralık 2017'de karara bağladığı davada, eski binbaşılar Faruk Şimşek ve Erol Hazıroğlu ile eski yüzbaşılar Gökhan Güney ve Hasan Hüseyin Altınsoy'un, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti.
Sanıkların fiilden sonraki davranış biçimlerini ve yargılama sürecinde pişmanlıklarının gözlenmemesini göz önüne alan mahkeme, 4 sanığın cezasında takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığına hükmetmişti.
Sanıklar eski Üsteğmen Muzaffer Dikencik, eski Asteğmen Berkay Demir, eski Astsubay Ali Aydoğan, eski uzman erbaşlar Arif Emre Esen, Cem Karaaslan, Hüreyre Can Çatal, İbrahim Tıraş, Şahin Kurt, Feyyaz Yörük, Reşat Ardıl ve Fahrettin Kemal'in "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanıkların yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını, verilen cezanın gelecekleri üzerindeki etkisini göz önüne alıp cezalarını müebbet hapse düşürmüştü.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA… Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT ve ALDAŞ’a yolsuzluk operasyonu: 400 milyon TL’lik kamu zararı tespit edildi!
- 2 Emine Erdoğan'dan Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu paylaşım
- 3 Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Turus SABAH'a konuştu! 5 milyar dolarlık ekonomik katkı
- 4 Dijital sömürü: Yabancı platformlar Türkiye pazarını kuşattı! Hem yatırım yapmadılar hem de 200 milyar TL’yi alıp gittiler!
- 5 SON DAKİKA | Barış Boyun Suç Örgütü'nün yöneticilerindendi! 'Meylo' kod adlı Mirhan Aygün Kuzey Irak'ta yakalandı
- 6 SON DAKİKA | Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: 18 gözaltı
- 7 Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği! Arakçi ve Tom Barrack ile görüştü
- 8 Başkan Erdoğan’ın belediyeye yaptığı yatırımlar sayesinde İstanbul’da su krizi yok
- 9 Maltepe’de ev ve iş yerleri teslim edildi
- 10 Suriye’de kardeşliği bozdurmayız