Cuma 25.05.2018
Son Güncelleme: Cuma 25.05.2018

81 milyonu kucaklayan beyanname

“24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı kadar Meclis çoğunluğunu da çok önemsiyoruz. Ekonomi ve demokrasi liginde bir üst sınıfa çıkacağız”

Seçim beyannamesini açıklayan ve milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıtan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan çarpıcı mesajlar:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedeflediklerini belirterek, "Meclis ile cumhurbaşkanı ne kadar ahenk ve işbirliği içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazanacaktır. Bunun için 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığını kazanmak kadar Meclis'te çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına bu dizelerle başladı...
Cumhurbaşkanı, dün Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen törenle seçim beyannamesini açıkladı ve milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Salona eşi Emine Erdoğan ile giren ve partililere karanfil atan Cumhurbaşkanı, 'Haydi bir daha' şarkısının sözleriyle konuşmasına başladı. Erdoğan, özetle şöyle dedi:
MENZİLE ULAŞTIRACAĞIZ: "Ülkemize ve milletimize hizmet için hep beraber çıktığımız bu yolculuğu inşallah hayırlısıyla menziline ulaştıracağız. AK Parti 2002
Kasımı'ndan beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Ancak bizim için bu yeterli değildir. Biz, aynı zamanda Meclis'te ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek bir çoğunluğa sahip olmak için de mücadele ediyoruz.

İŞTE AK PARTİ'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ'NİN TAM METNİ

VAKİT TÜRKİYE VAKTİDİR: Tüm saldırıların üstesinden sadece ve sadece milli iradeye olan bağlılığımız ve güvenimiz sayesinde geldik. İşte böyle bir mirasla ve 'Vakit Türkiye vaktidir' diyerek yola çıkıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vakit Türkiye vakti"
YÜZDE 50'NİN ÇOK ÜZERİNDE OYLA: 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde milletimizin en az yarısının desteğini alarak, Meclis'te de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı adayınız olarak şahsım, milletvekili adaylarımız sizlerle el ele vereceğiz ve inşallah her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız.

BAĞIMSIZ, GÜÇLÜ TÜRKİYE: 24 Haziran seçimleri aynı zamanda yeni yönetim sisteminin ilk defa hayata geçirilmesine vesile olacak. Bunun için yeni dönemi 'güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye' cümlesiyle ifade ediyoruz. Meclis ile cumhurbaşkanı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazanacaktır. Bunun için 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı'nı kazanmak kadar Meclis'te çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz. Güçlü Meclis, güçlü hükümet ve bağımsız güçlü Türkiye... Bununla yola devam edeceğiz. Bağımsız ve tarafsız yargı için gerekli adımları atacağız.

DEMOKRASİ LİGİNDE ÜST SINIFA ÇIKACAĞIZ: AK Parti Türkiye'de hakları ve özgürlükleri gerçek anlamda tesis eden, standartlarını sürekli yükselten partidir. Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun asla demokrasiden, özgürlüklerden, haklardan taviz vermedik. 24 Haziran'dan sonra Türkiye'yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız.

CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ: Her bireyin hayat tarzına saygı göstermeyi bundan sonra da sürdüreceğiz. Yeni dönemde cemevlerine hukuki statü tanıyacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cemevlerine resmi statü müjdesi
TERÖRLE KARARLILIKLA MÜCADELE: Ana muhalefetin 15 Temmuz'u 'kontrollü darbe' olarak yaftalaması ve olağanüstü hal uygulamasını diline dolaması demokrasimiz bakımından utanç vericidir. Biz laikliği, dini özgürlüklerin ve farklı hayat tarzlarının hukuk devletinin teminatı altına alınması ve devletin bütün inanç gruplarına eşit mesafede durması olarak görüyoruz. FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın inançlarını istismar ederek, devlete ve sivil siyasete tasallut eden yapılarla mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz. Kuzey Suriye'yi teröristlerden temizleyeceğiz. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin güvenliğini sağladığımız bölgelere dönüşünü teşvik edeceğiz. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz."

VAKİT TÜRKİYE VAKTİDİR
AB SÜRECİNDE KAZAN KAZAN ESASI: Stratejik bir hedef olarak gördüğümüz AB üyeliği için kazan kazan esasına göre süreci işletmekten vazgeçmeyeceğiz. Amerika ile yaşadığımız sorunları aşarak müttefiklik ruhuna uygun bir ilişki tesis etmenin yollarını arayacağız. Filistin halkı kendi özgür vatanların kavuşana, Kudüs barış ve huzura erişene kadar çaba göstermeye devam edeceğiz.
YENİ DÖNEME YEPYENİ ANLAYIŞ: Yeni döneme yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Vakit birlik vakti, vakit Türkiye vakti. Erdem, irade, cesaretle Türkiye şahlanacak.
İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI: Savaşan insansız uçaklar alanında Ar-Ge çalışmalarına başlayacağız. Savunma, havacılık ve uzay sanayisinde milli üretim modeli geliştireceğiz. Uzay ajansını 2018'te kuracağız.
KONUTLAR TESLİM EDİLECEK: Köyden mahalleye dönüşen alanlarda kırsal yerleşim alanı tanımlaması getirerek, vatandaşların bu alanlardaki ruhsat ve izin başvurularında alınacak ücretlerde kolaylık sağlanacak. İskan kanunu uygulamaları kapsamında 2 bin 750 konutu hak sahiplerine teslim edilecek.
GÜZEL BAŞLANGIÇ: Söğüt'te Osmanlı ile güzel bir başlangıç yaptık. Ankara'da Cumhuriyet ile güzel bir başlangıç yaptık. 116 yıl önce AK Parti ile demokrasi ve kalkınma yolunda güzel bir başlangıç yaptık. 15 Temmuz'da istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma konusunda güzel bir başlangıç yaptık. Şimdi de 24 Haziran'da yeni yönetim sistemimizle güzel bir başlangıç yapmaya hazırlanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalar
İSTANBUL LONDRA İLE YARIŞACAK
"Akıllı ve yeşil kent projeleriyle şehirlerimizi daha yaşanabilir kılacağız. Önümüzdeki dönem 'Dünyayla Yarışan Ve Medeniyetimizi Yaşatan Şehirler' inşa edilecek. İstanbul ile Londra, Pekin ile Ankara, Antalya ile Barselona yarışacak. Sokakların, parkların daha güvenli mekânlara dönüşmesi için her türlü tedbir alınacak. İnsanı ezen dikey mimari yapılaşma yerine, insanla bütünleşen yatay mimari uygulaması esas alınacak."
SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK
"AK Parti'nin en büyük gücü milletiyle olan bağı ve ülkemize yaptığı hizmetler. Hizmet siyasetinde bizimle yarışabilecek hiçbir parti yok. Varsın öteki adaylar yalanla, iftirayla, kavgayla, gürültüyle, vakit geçersin. Siz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı millete anlatacaksınız. Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, enerjide neler yaptık, bunları anlatacaksınız. AK Parti milletvekili adayı olmak size çok büyük sorumluluk getiriyor."
BOŞUNA 'ONE MİNUTE' DEMEDİK
"Bağımsız ve inisiyatif alan dış politika uygulamalarımızla öncü bir ülke haline getirdiğimiz Türkiye'yi bölgesel ve küresel düzeyde daha da güçlendireceğiz. BM başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda mazlumların sesi olmayı sürdüreceğiz. Dünya beşten büyüktür çağrımızı her platformda tekrarlayacağız. Boşuna 'one minute' demedik. İşte bunlar bizim dış politikamızın eksenini oluşturdu."

81 İLİN ADAYLARINI TANITTI

Kampanya için bir film, iki şarkı
AK Parti'nin 360 sayfadan oluşan seçim beyannamesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2.5 sayfadan oluşan sunuş konuşması da yer aldı. AK Parti'nin kampanya reklam filminde zeybek, semah ve ülkenin dört bir yanından görüntüler ile Türkiye'nin kültürel renkliliğine dikkat çekildi. Salona, "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, güçlü Türkiye", "Yaparsa yine AK Parti yapar", "Vakit Türkiye vakti', "Siyaset gençleşiyor, Türkiye güçleniyor", "Geleceği geleceğe taşıyan kadınlar", "Millet karar verecek güven ve istikrar devam edecek" pankartları asıldı. Kampanyanın ana şarkısı "Erdoğan" ilk kez dinletildi. Şarkının, "Bir şiirle başlayan destanın aslanıdır/ Hayırla yad edilen milletin duasıdır/ Büyük güçlü Türkiye aşkıdır davasıdır/ O davadaki mazlumların umudu muradıdır/ Erdoğan Erdoğan adalet şiarıdır/ Sinesi iman dolu kefeni sırtındadır/ Erdoğan Erdoğan ecdadın yolundadır/ Milletinin gür sesi mazlumun umududur" sözleri dikkat çekti.

İşte AK Parti'nin seçim şarkısı
AK Parti'nin seçim kampanyalarının efsane şarkısı haline gelen Dombra'nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov'a "Birlikte Türkiye" isimli yeni bir şarkı daha yaptırıldı.
Toplantıya, AK Parti listelerinden aday olan BBP lideri Mustafa Destici de katıldı. Partililer Destici'yi salona gelişinde alkışlarla karşıladı. Partililer dört ayrı arama noktasından geçerek salona alındı.
ŞAHLANIŞIN EŞİĞİNDEYİZ
Parti Sözcüsü Mahir Ünal Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2002'de söylediği "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözünü hatırlatarak "16 yılda bir diriliş gerçekleştirdik, şimdi bir şahlanışın ve yükselişin eşeğindeyiz. Şimdi biz yeni bir yüzyıl başlarken yeni liderimizle, yeni hükümet sistemimizle, aşkımızla, heyecanımızla yola çıkıyoruz" dedi.
TARİHE YAZILACAK 2 YIL
Başbakan Binali Yıldırım da törende şunları söyledi:
3 Kasım heyecanını, 22 Temmuz coşkusunu, 16 Nisan zaferini 24 Haziran seçimleriyle şaha kaldıracağız. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir. AK Parti ülkemizde ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız kadar bölgedeki ve dünyadaki bütün masum milletlerin umududur.
Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde milletimizin desteğiyle 16 yılı dolu dolu geçirdik. Bugün 65'inci hükümetin ikinci yılını tamamlamış bulunuyoruz. Bu 2 yılda Bakanlar Kurulu arkadaşlarımla ülkemiz, milletimiz için çok önemli kararlar aldık.
2 yıl kısa bir süre olabilir ama siyasi tarihimiz içinde bu 2 yıl uzun uzun yazılacak. 2 yılda başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Darbesiyle, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekâtlarıyla, 94 yıllık yönetim sistemimizi değiştiren anayasa değişikliğiyle, halk oylamasıyla ve rekor büyümesiyle iz bırakan 2 yılı tamamlamış bulunuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, AK Parti milletvekili adaylarına iftar verdi. Erdoğan, Kocaeli'den aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram ile sohbet etti.
GÜVEN İSTİKRAR HUZUR REFAH
Ankara, dün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi 2023'e taşıyacak seçim beyannamesini açıkladı. Beyanname, "Fiziki, İnsani, İdari" yeniden yapılanma esasları üzerine kurulmuştu. En önemli mesajı "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye" idi. Erdoğan, gelecek vizyonunu ise 7 ana başlıkta anlattı: 1- Yeni Yönetim Modeli. 2- Güçlü Demokrasi. 3- İnsan ve Toplum. 4- İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi. 5- Stratejik Sektörler ve Yenilikçi Üretim. 6- Çevre, Şehircilik, Yerel Yönetimler. 7- Dış Politika ve Milli Güvenlik. Beyannamede dikkat çekici pek çok bölüm söz konusu.
Sıcak gündem ekonomi, daha doğrusu döviz üzerinden Türkiye'ye operasyon çekildiği için bu noktadaki garantileri hatırlatmakta yarar görüyorum. Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için para politikası araçlarını doğrudan kendisi belirleyecek. Enflasyon hedeflemesi ve dalgalı döviz kuru rejimi korunacak.
OHAL konusunda bir geçiş dönemi öngörüldüğü anlaşılıyor. Milli güvenlik ve kamu huzuru tam olarak tesis edilinceye kadar yürürlükte kalacağı belirtilen OHAL için, "Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerine zarar gelmeden" ifadesinin kullanılmasını not etmek gerek.
Yeni bir çözüm süreci bekleyenlere gelince... Artık eskiyi özlemek gerçekçi değil. Bu aşamada, beyannamenin "eşit vatandaşlık" hassasiyeti ile "güven ortamı ve güvenliğin mutlak tesisi" yaklaşımını kaydetmek sanırım yeterli olur. Günün özetini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beyannamedeki son cümlesi ile yansıtalım: Milletin temel değerlerini esas alan, yerli ve milli duruşu koruyan, geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye... 24 Haziran'da sandıkta buluşmak üzere...
Okan MÜDERRİSOĞLU

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.