Mahrem imama 6 yıl 3 ay hapis cezası
FETÖ’nün TSK’daki kripto örgüt üyeleriyle ‘sabit hat’ aracılığıyla iletişime geçtiği tespit edilen mahrem imam Mustafa C. ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. TSK’da görev yapan örgüt üyesi 11 şüpheli asker ifadelerinde Mustafa C.’nin kendilerini sabit hattan aradığını itiraf etti.

Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde TSK'daki üyeleriyle 'sabit hat' üzerinden iletişime geçen bir mahrem imam daha hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanan Mustafa C. isimli mahrem imam silahlı terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararda Mustafa C.'nin Diyarbakır il merkezinde bulunan sabit hatlarla 2013-2016 yılları arasında 32 defa askeri şahısları aradığı ardışık bir şekilde aradığına dikkat çekildi.
11 ASKER İTİRAF ETTİ
Şüphelinin yine aynı şekilde bu sefer 2013-2015 yılları arasında Mardin'den 19 defa TSK'daki askeri personelleri ardışık bir şekilde aradığına vurgu yapıldı. Mustafa C.'nin sabit hattan aradığı TSK'da görevli 11 örgüt üyesi asker verdikleri ifadede sanığın kendilerini Diyarbakır'da görev yaptıkları tarihlerde sabit hattan aradığını söyledi.
6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDI
Kararda sanığın bu şekilde süreklilik gösteren eylemleri ile FETÖ ile organik bağ içine girip hiyerarşik yapısında dahil olarak silahlı terör örgütü üyeliği suçunu işlediği ifade edildi. Mustafa C. 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken babasının ve annesinin sağlık durumuna ilişkin sunulan hastane raporları doğrultusunda tutuklu kaldığı 11 ay da göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Kararda tahliye kararının başka bir suçtan tutuklu olmaması şartına bağlandı.
EN SON HABERLER
- 1 Türk medyasını korumak için önemli adım! MHP Meclis'e kanun teklifi verdi
- 2 Bakan Fidan: Türk dünyası bir bütün olarak Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edecek
- 3 Bakan Uraloğlu: Mevcut aramaların yüzde 75'ini karşıladık
- 4 Başkan Erdoğan Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a mesaj gönderdi
- 5 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye en yüksek teknoloji alanındaki atılımını sürdürecek
- 6 PKK şüphelisi Yunanistan'a kaçarken yakalandı!
- 7 Başkan Erdoğan UEFA Başkanı Ceferin'i kabul etti
- 8 SON DAKİKA | CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’na iptal davası
- 9 Adalet Bakanı DEM Parti heyeti ile görüştü
- 10 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan: Deprem günlük siyasete alet edilemez