Giriş Tarihi: 25.3.2019

Son sözü İstanbul söyledi

Türkiye düşmanlarını çatlatan mahşeri mitingde 1.6 milyon İstanbullu’dan 31 Mart için tarihi mesaj: Zafer, Cumhur İttifakı’nın olacak. Kirli ittifak sandığa gömülecek

'KURLA OYNAYAN BEDELİNİ AĞIR ÖDER'
BAŞKAN ERDOĞAN:
Dolarla provokatif eylemlere girenlere seçim sonrası faturayı keseceğiz. Bizi sömüremeyeceksiniz. 31 Mart'ta göklerinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağa tahammül edemeyenlere milletim dersini verecek
MHP LİDERİ BAHÇELİ:
31 Mart beka seçimi. Zillet şemsiyesi altında toplanıp Türkiye'nin kuyusunu kazanlara 31 Mart'ta asla icazet verilmemeli. 'Bu vatan benim' diyen herkes Türkiye'nin eşit ve onurlu parçasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu:
15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta bu meydanda bir araya gelip dosta düşmana kardeşliğimizi göstermiştik. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle, Cumhur İttifakı'na güvenen tüm kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. 1 milyon 600 bin tek yürek olduk.
Biz milletimizle birlikte, bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehir olarak korumaya devam edeceğiz. Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan gurur duyduğumuz aşkımız, sevdamız, hayalimiz, duamız, her şeyimizdir. 25 senede bu şehri çöp, çukur, çamurdan kurtarmaktan kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik. 1 Nisan'dan sonra bu zaferle birlikte, bir de zaferin şenliğini yaparız.
Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı'dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar. Kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle olacak böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız. Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenlere sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz.

BAY KEMAL İLÇE BAŞKANINI ADAY YAPTI
Biz İstanbul'u sadece aşkla sevmekle kalmadık, aşkla hizmet ettik. 1994'te bu kardeşinizi İstanbul Belediye Başkanı yaptığınız andan beri Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım dönemlerimde, İstanbul'a yapılan her hizmetin takipçisi oldum. Her alanda şehrimizi hedefine hazırlamanın gayreti içidne olduk. Istırancalar'dan, Melen'den su getirdik. 2040'a kadar İstanbul'un su sıkıntısı yok. Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiğin kişi İstanbul'un bir ilçesinin belediye başkanı. Bizim belediye başkan adayımız yıllarca bakanlık yapmış, başbakanlık, meclis başkanlığı... Yani büyük bakmış. İstanbul gibi bir şehre de rastgele bir isim de yakışmazdı. Ankara'ya da kenar köşe bir ilçenin belediye başkanını aday gösterdi ve iki kez kaybetti. Bizim adayımız Kayseri gibi büyükşehrin 5 dönem belediye başkanı olan, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı olan, genel başkan yardımcısı yaptığım Mehmet Özhaseki kardeşimizi de Ankara'ya aday yaptık. Ankara'daki mitingimizde de 450 bin kişi vardı. İzmir'de de rastgele, kenar köşe bir ilçe belediye başkanını aday yaptı. Hakkındaki spekülasyonlar çok ileri. Terör örgütleriyle iç içe, geçmişi kirli. Böyle birisini İzmir'e layık gördüler. Biz de İzmir'e Denizli'de 2 dönem belediye başkanlığı, ekonomi bakanı olmuş Nihat Zeybekci Bey'i getirdik. Ama Kemal Bey'in böyle bir ufku yok. 5 koyun verin kaybeder.
Haliç'te attığımız adım, dünyada örnek bir adımdır. Harbiye Kongre Merkezi'ni de CHP zihniyeti bize yaptırmak istemedi. Bu zeka, plan, proje meselesi. Çalışırsan, düşünürsen olur. AKM'yi de kısa bir zamanda bitireceğiz. Bitirdikten sonra konsere gelirsin değil mi Bay Kemal?
Şimdi birlik zamanı. Bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ve sandıkları da 31 Mart'ta inşallah demokratik bir şekilde patlatacağız. 31 Mart'ta göklerinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağına tahammül edemeyenlere benim milletim dersini verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Fazıl Say 29 Ekim'de konser verecek"

ERDOĞAN, İSTANBUL'UN DEV PROJELERİNİ AÇIKLADI
Bayrampaşa ve Pendik'te Teknoloji Geliştirme merkezleri kurulacak. 200 bin engelli için 17 rehabilitasyon merkezi oluşturulacak.
Şehrin her iki yakasında, birer tane sebze-meyve, kuru gıda, su ürünleri gibi malları parakende satacak haller kuracağız.
Tuzla'da antikordan aşıya, lensten kemoterapiye kadar pek çok ürün üretecek Biyoteknoloji Vadisi kurulacak. 20 bin kişi istihdam edilecek.
Eyüpsultan Göktürk'te tarımsal teknoloji geliştirme merkezi kurulacak. Tarihi Yarımada'da restorasyon yapılacak.
İstanbul'a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız. Şehrin her köşesinde, 300 mahalleye 955 kreş açılacak.
22 ilçede 170 km'lik kıyı şeridine kesintisiz yürüyüş yolu yapılacak. Yol alta indirilerek Gülhane Parkı'yla deniz birleştirilecek.
Kuzey ormanlarını deniz ile buluşturmak için 20 yeşil koridor oluşturulacak. Adalar'a 274 elektrikli fayton konulacak.
Yassıada seçim sonrası uluslararası toplantı merkezi olarak açılacak. 2023'e kadar otopark kapasitesi 123 bin araca çıkarılacak.
Silivri'de 400 trilyonluk jeotermal sağlık tesisi kurulacak. 241 noktaya kavşak yapılacak. Bin kilometre bisiklet yolu olacak
Turizmde Yenikapı ve Galataport'a kruvazör limanları, Pendik'te de fuar ve kongre merkezi hizmete açılacak.
25 yeni kent meydanı , 18 seyir terası yapılacak. 22 yeni müze, 18 kültür merkezi kurulacak. 6 yeni lojistik merkezi oluşturulacak.

BU MİTİNG TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BİRLİKTE OLANLARA KORKU SALSIN
CUMHUR İttifakı'nın Büyük İstanbul Mitingi'ne katılanlar duygularını SABAH'la paylaştı:
Saffet Gümüş (Şehitler anısına İstanbul'dan Çanakkale'ye asker kıyafeti ve Türk bayrağıyla yürümüştü): Beka için buradayız. Millet İttifakı'na verilen her oy PKK'ya verilen bir kurşundur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dövizi tırmandırmaya çalışanlara sert uyarı!

'KONYA'DAN BİNDİM ,GELDİM'
Musa Kasar: Allah bize böyle bir lider nasip etmiş sonuna kadar arkasındayız. Bu miting terör örgütleri ile ortak olanlara korku salsın. Onları bu ülkenin İstanbul'un başına getirmeyeceğiz. Bizler oldukça o terör örgütü ortakları hiç bir seçimi kazanamayacak.
Murat Baştürk: 3 kızım var onların geleceği için. Cumhur ittifakını Erdoğanı ve Devlet Bahçeli'yi desteklemeye geldik.
Konya'dan mitinge gelen Besici Mehmet Dönmez: Sabah 6 da trene bindim, 10 da İstanbul'daydım. Bu ne büyük bir nimet. Hizmeti görmemek mümkün değil. Cumhur ittifakı için geldim. O terör örgütü ile bir olanlar Atatürk'ün partisini ne hale getirdi. Şimdi kalkıp gelse o birlik olanları Sarayburnu'ndan denize dökerdi.
Kıymet Sevinç (82): Ben 82 yaşındayım böyle lider görmedim, hizmet ediyor vatanı milleti için çalışıyor. Devlet Bahçeli ile ikisini bir arada görmeye geldim. Onlar için dua ediyorum.
Ağabeyi ve babası ile birlikte miting alanına gelen Ertan Tatlı: Bu bizim sevdamız. Bu sevda bu şarkı hiç bitmeyecek.
Serkan Karabulut: Bu ülkede bir beka sorunu var. Teröristlere karşı birlikte olduğumuzu göstermek için bugün buraya geldim. Ülkemin bekası için Cumhur İttifakı'na destek veriyorum. Seçim günü de biz muzaffer geleceğiz.
Fatma Burgaz (69): Seçim günü sandıkta hayırlısı neyse o olsun. İnşallah biz kazanacağız. Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. Türkiye kazanacak.
İkbal Melek Temel (5): Başkanımızı çok seviyorum. Onu görmek için geldim.

'KÜRT KARDEŞİM ZİLLETE ORTAK OLMAZ' MHP
Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı'nın Büyük İstanbul mitinginde konuştu. İşte Bahçeli'nin konuşması;
İstanbul, Türk milletinin namus timsalidir. Hiçbir hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa o gözü oyarız, o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız.
Gecesi sümbül kokan İstanbul, Türkçesi bülbül kokan İstanbul bugün muhteşemsin. Bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz. İstanbul tarihtir, medeniyettir, fetihtir nitekim dünyanın en büyük Türk-İslam kentidir. Beşeriyetin gözü İstanbul üzerindedir. Masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul, Kudüs'ün kardeşi, Kerkük'ün kaderi, Kaşkar'ın umududur. Bu siper zillete teslim olursa muhteşem anıların, nice miras ve emanetler kararır ve körelir. İstanbul cumhurun istiklal meşalesidir. İstanbul, Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir.

Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti!

'EY KATİLLER, GELİN DE GÖRELİM'
Karşınızdaki mukaddes ve mukadderat düşmanları İstanbul'u hala akıllarından çıkarmamıştır. Şuanda Boğaz'ın batı yakasındayız, Avrupa yakasındayız. İşte buradayız, Yenikapı'dayız. Ey katiller gelin de görelim. Konstantinopolis diye bir yer yok, Kürdistan diye bir yer de olmayacaktır.
'15 TEMMUZ GECESİ KURULDU'
Zalimlerin hedefi Türkiye'dir, İstanbul'dur. Zaman değişir, aktörler farklılaşsa da senaryo, oyun aynıdır. Biri olacağız, iri olacağız diri olacağız. Türkiye'nin gücünü dosta da düşmana da göstereceğiz. İhanet çemberi ve kuşatma mutlaka kırılacaktır. Türk milleti mutlaka selamete çıkarılacaktır. Zillet ittifakının kumpasları muhakkak çürütülecektir. Cumhur İttifakı 15 Temmuz'da fiilen kuruldu, 7 Ağustos'ta Cumhur İttifakı imrenilecek ruhu kazandı.

'ABD SİZİ BİZDEN FAZLA SEVEMEZ'
İstanbul'da PKK'ya, FETÖ'ye geçit yok. Zillet ittifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır. Zillet ittifakı çatışma, çürüme ve çözülmedir. Hakkari neyse Yozgat o'dur. Şırnak'ta uzatılan el İstanbul'da tutulur. Kürt kökenli kardeşlerimiz kimsenin tasallutuna giremez, terörün yedeğindeki partiye katiyen teslim olamaz. Bu vatan benim diyen herkes Türkiye'nin eşit ve onurlu bir parçasıdır. Hiç kimse İstanbul'daki 3 milyon şerefli Kürt kökenli kardeşimin üzerine plan yapmasın, zillete ortak olacaklarını düşünmesin. Kürt kökenli kardeşlerimiz bu planları altüst eder zilleti reddeder, HDP'ye şamarı indirir. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bu CHP'de iş yoktur, İP'e oy veren kardeşlerim gelin Cumhur İttifakı'nın milli mücadelesine destek verin. Kürt kökenli kardeşlerim, Cumhur İttifakı'nın gücüne güç katın. Amerika seni benden fazla sevemez. Cumhur İttifakı olarak ne baskılardan yılarız, ne yolumuzdan döneriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "1 milyon 600 bin kişi buradayız"

2 BİN 4OO METREKARELİK BAYRAK
Yenikapı miting alanına Başkan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın yanısıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski bakanlardan Mehmet Ağar gibi bir çok isim katıldı. İşte mitingden notlar;
4 ayrı giriş noktasında 130 metal dedektörlü kapı, 23 X-ray cihazı, alanın çevresi ve içinde 3 bin 500 güvenlik bariyeri, 8 bin 800 polis bariyeri kullanıldı. Alan yaklaşık 18 bin metre bariyerle çevrildi.
Güvenliği 7 bin 300 sağladı. UMKE ve Acil Sağlık ekipleri dahil 800 sağlık personeli de alandaydı.
Alanda bay-bayan mesciti, sağlık ve lojistik için çadırlar kuruldu. 200 tuvalet hazırlandı.
BAKAN ALBAYRAK'TAN MESAJ
Miting alanına hiçbir partinin bayrak veya flamaları alınmadı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından hazırlanan 2 bin 400 metrekarelik dev bayrak miting sırasında açıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eşi Esra Albayrak ve iki oğluyla miting alanında çekilen bir fotoğrafını Twitter hesabından 'İstanbul yine muhteşem. Yenikapı Ruhu dimdik ayakta ve Cumhur İttifakı'nın zaferini müjdeliyor" mesajını paylaştı.
MEMLEKET SEVDALARINI KOSTÜMLERLE GÖSTERDİLER
MİTINGE, Ertuğrul Gazi kostümüyle gelen Yasin Ermurat, anı tam yaşamak için bu kıyafet tercihini yaptığını belirterek, "İnsanların bana sempatiyle yanaşması, muhabbet sohbet, resimler falan, iyi oluyor. Miting için ise malumun ilanı diyelim inşallah" dedi. Bordo bereli asker kıyafeti giyerek mitinge gelen Dursunbey Tosun (65) ise, Kıbrıs'ta savaştığını belirterek, "Şu an ülkemize dış güçler tarafından bayağı saldırılar var. Bir de çok seviyorum, bayrağımı çok seviyorum. Reisime çok müthiş bir bağlılığım var. Dava adamıyım. Diğer konularda Türk sinemasına da 40 yıl hizmet ettim. Bu büyük mitinge katılmaktan çok büyük bir heyecan duydum. Ankara'ya da katılacaktım ama fırsat olmadı. Üniformamla ordumu milletimi temsil ettiğime inanıyorum" diye konuştu.
"SAMSUN'DAN GELDİK"
Samsun Bafra'dan gelen 83 yaşındaki Hüsniye Turhan ve 68 yaşındaki kızı Fadime Turhan tekerlekli sandalye ve yürüteçle ile mitinge katıldı. Kızılay ekiplerinin yardımıyla yaşlı ve engelliler için ayrılan alana geçen anne kız "Samsun'dan kalkıp İstanbul'a mitinge geldik. Reisi yakından görmek istiyoruz. O yüzden erken alana girdik" dedi. Halil Sever isimli bir vatandaş, 'Prenses' adını verdiği keçisiyle mitinge katıldı.Alana Osmanlı padişahı kostümüyle giren bir vatandaş da ilgi çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti!

İBB BAŞKAN ADAYI YILDIRIM: FİNALİ BİNALİ'YLE YAPALIM MI?
BÜYÜKŞEHIR Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da İstanbul mitinginde konuştu. İşte Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları;
Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Mimar Sinan'ın süslediği, Mustafa Kemal'in kurtardığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağa kaldırdığı İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız. Yıldırım hızıyla herkesin mutlu olacağı İstanbul'u ve İstanbullular'ın hakkını alacağı bir yönetimi ortaya koyacağız. Sergilediğiniz bu muhteşem tablodan gurur duyuyoruz, güç alıyoruz. Sizin desteğinizle Aziz İstanbul'a hizmet edeceğime Yenikapı'da sizlerin huzurunda söz veriyorum.
Siz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz ne de ekonomimize saldıranlara 'eyvallah' ederiz. Bu milletin kim olduğunu hala öğrenemediler.
Size daha mutlu, huzurlu ve güvenli bir İstanbul sözü veriyorum. Bu söz Binali Yıldırım sözüdür.
Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz bunu herkes böyle bilsin. İstanbul'da trafik, ulaşım çile olmaktan çıkacak, eğlenceye dönüşecek. Gelin İstanbul'u akıllı şehir yapalım. Bu uğurda birlikte çalışmaya, benim kankam olmaya gençler var mısınız? Finali, Binali ile yapalım mı?
Uğur YILDIRIM-Yunus Emre KAVAKEmir Somer- Barış SÖZAL-Munat ŞENGÜL- Saffet AZAK/SABAH

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.