Son dakika: YSK, Denizli'nin Honaz ilçesi için kararını verdi
Son dakika habere göre YSK, Denizli'nin Honaz ilçesinde seçimin yenilenmesine karar verdi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Denizli'nin Honaz ilçesinde seçimin yenilenmesine karar verdi.
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından itirazda bulunulan Honaz ilçesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı doğrultusunda seçimlerin yenileceği kaydetti.
Geçtiğimiz 31 Mart ta gerçekleştirilen seçimler sonrası Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partili adayı Yüksel Kepenek 8 oy farkla rakibi Cumhur İttifakı adayı Turgut Devecioğlu'nu geride bırakmıştı. AK Parti'nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilerek 41 sandıkta oy sayma işlemi tekrarladı ve fark 3'e indi. Ardından bir üst mercii olan İl Seçim Kurulu'na geçersiz oylar üzerinden yeni bir itiraz daha yapan AK Partinin itirazını değerlendiren kurul geçersiz oyları yeniden incelemeye aldı. Yapılan son sayımda ise Honaz'daki kritik seçimlerin galibi yalnızca 1 oyla CHP Adayı Yüksel Kepenek oldu. Bunun üzerine AK Parti Denizli İl Başkanlığı kısıtlı seçmen oy kullanımı olduğu gerekçesi ile itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti. YSK ise bugün verdiği karar ile itirazı değerlendirerek Honaz'da seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanmasına karar verdi.
Başkan Filiz, kararı sosyal medya hesabından 'hayırlı olsun' dilekleri ile paylaştı.
YSK, Denizli'nin Honaz ilçesi için kararını verdi
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA... Fon soruşturmasında yeni gelişme! Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak gözaltına alındı
- 2 SON DAKİKA… Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında ‘paramızı verin’ kavgası: 5 milyon 100 bin TL için ihtar çektik!
- 3 Başkan Erdoğan: 190'dan fazla ülkenin kaderi 5 ülkenin keyfine bırakılamaz
- 4 Milas Belediyesi'ne operasyon: Başkan Topuz ve oğlu da dahil 20 şüpheli adliyede!
- 5 İstanbul'da 3,5 milyarlık vatandaşlık operasyonu: Firari patron Sönmez Aydın’ın ‘otel oyunu’ deşifre oldu!
- 6 Çukurova Belediyesine yönelik operasyonda Emrah Kozay ve Soner Çetin tutuklandı
- 7 Cemil Tugay'dan Başkan Erdoğan'a övgü dolu sözler! "Türkiye'nin yetiştirdiği en güçlü siyasetçi"
- 8 SON DAKİKA I Ankara'da kritik zirve! Başkan Erdoğan: Kanada ile artık stratejik ortağız
- 9 Yeni dünya için tarihi adım
- 10 Güney Kıbrıs’ın enerji ihtiyacını sağlayabiliriz