Giriş Tarihi: 29.4.2019

Tevfik Göksu: İmamoğlu İstanbul’u tiyatro ile yönetmeye çalışıyor!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu: Ben musakka olayını izleyince “Tamam, tipik bir CHP’li başkan” dedim. CHP’li belediyelerde sürekli bu oyunlar oynanıyor. İmamoğlu da o koltuğa otururken bir vizyon ortaya koyamadı

31 Mart seçimleri şaibeli bir şekilde sona erdi. YSK, AK Parti'nin 8 itirazını gündemine aldı. Önümüzdeki günlerde YSK tarafından yapılan başvuruların sonuçlanması bekleniyor. Böyle bir ortamda faaliyetlerine başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi sert tartışmalara sahne oldu. Bu tartışmalarda bir isim ön plana çıktı; İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu. 2009 yılından bu yana Esenler Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Tevfik Göksu'nun İBB meclisinde yaptığı konuşmalar sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasında yeraldı. İBB'deki son gelişmeleri ve YSK'daki itiraz sürecini tüm yönleri ile Tevfik Göksu ile konuştuk.
CUMHURBAŞKANI'MIZLA LİSE 1'DE TANIŞTIM
-Biz sizi Esenler Belediye Başkanı olarak zaten tanıyorduk. İBB Meclisi'nde yaptığınız konuşmalarla tüm Türkiye tanıdı. Biraz siyasi geçmişinizden bahseder misiniz?
Benim hayatımın tamamında siyaset vardı. Ortaokul yıllarında gençlik faaliyetlerine katıldım. 80 darbesinin ardından Akıncı liseliler çalışmalarına devam ettim. Milli Gençlik Vakfı'nın kurulmasının organizasyonunda bir liseli olarak görev aldım. Sayın Cumhurbaşkanımızla tanıştığımda Lise 1 öğrencisiydim. Cumhurbaşkanımız Refah Partisi İl Başkanı iken ben de İstanbul Gençlik Kolları Başkanıydım. Dostluğumuz, dava kardeşliğimiz hamdolsun bugüne kadar devam etti. Bizde siyaset adamı olmaktan ziyade dava adamı olmak daha önemlidir. Dava adamlığımızın ve siyasi kişiliğimizin şekillenmesinde, olaylara bakışımızda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın katkısı çok büyüktür. Hayat eğitimimizi Erbakan Hoca'mızdan ve Sayın Erdoğan'dan aldık.
25 YILLIK İBB GEÇMİŞİMİZLE GURUR DUYUYORUZ.
-İBB meclisinde çok paylaşılan bir videonuzda "İstanbul Belediyesi'nde 25 yıllık geçmişimizle gurur duyuyoruz" şeklinde bir sözünüz oldu. Bu sözü biraz açar mısınız?
31 Mart seçimlerinden sonra sanki bu kent yönetilmiyor, bu kentte çözümü imkansız zorluklar var, 25 yıl boyunca kötü yönetildi gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. 1994 yılında Cumhurbaşkanımız belediye kapısından girerken ben de yanındaki kişilerden biriydim. 25 yıl önce bu şehri nasıl teslim aldığımızı ve 25 yılda bu şehri nereye taşıdığımızı çok iyi biliyoruz. 25 yıl önce teslim aldığımız şehir metobolizması rahatsızlanmış, yoğun bakımda bir şehirdi. Bugün ise dünya ile yarışabilen bir şehir haline getirdik. Bu şehrin çöküntü alanlarını ortadan kaldırdık. Hizmet almayan kimse bırakmadık. Başını okşamadığımız yetim, elimizi uzatmadığımız yoksul bırakmadık. Bu yüzden 25 yıllık geçmişimizle gurur duyuyorum ve bunu inanarak söylüyorum.
İBB'DE BİR TİYATRO İZLİYORUZ
-Ekrem Bey mazbatayı aldıktan sonra iki konu ile gündeme geldi. Bir musakka konusu ikincisi de meclise getirilen komisyon meselesi. Ne yapılmak isteniyor?
İstanbul'de bir tiyatro izliyoruz. Bu tiyatronun adı halkla ilişkiler oyunu. CHP'li belediyelerde sürekli bu oyun oynanıyor. İstanbul bu oyunlarla yönetilecek bir şehir değil. Bu kent o kadar büyük bir alan ki yeni vizyonlarla yolunuza devam etmezseniz İstanbul'u geriye götürürsünüz. Ben musakka olayını izleyince "tamam tipik bir CHP'li başkan" dedim. İstanbul musakka oyunları ile yönetemezsiniz. İmamoğlu o koltuğa otururken ortaya bir vizyon koymasını beklerdim, ama olmadı.

İMAMOĞLU'NUN AMACI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DEĞİL
-Meclise gelen iki komisyon teklifini reddettiniz. Uyuşturucu ile mücadele ve cinsel eşitlik. Bunu neden reddettiniz?
Burada da bir halkla ilişkiler oyunu ile algılarla oynamaya çalışıyor. 25 yıldır bu kenti yönetiyoruz. Toplumun her katmanında ulaşmadığımız insan, dokunmadığımız sorun, hayata geçirmediğimiz proje kalmadı. Bu işlerin takibini yapan komisyonlar var. Bir tanesi de sosyal hizmet komisyonu. Zaten sosyal hizmetler komisyonu uyuşturucu ile mücadele ile ilgili konuları yürütüyor. Yeni bir komisyon kurmak yerine bu komisyonu güçlendirelim dedik. Ama orda mesele uyuşturucu ile mücadele falan değildi. Niyet çok farklıydı.
-Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?
CHP'li belediyelerin hangisinde uyuşturucu ile mücadele edilmiş. Gelsinler Esenler Belediyesi'nde nasıl mücadele edildiğini anlatalım. İBB zaten madde bağımlılığı ile ilgili Yeşilay ile çok güzel çalışmalar yaptı yapıyor. Madem bu kadar ilgilisiniz İBB şemasına "Bağımlılıklarla Mücadele ve Rehabititasyon Daire Başkanlığı" dahil edelim. Biz bunu meclis gündemine getireceğiz. Bu şehir tiyatro oynayarak yönetilecek bir şehir değil.
İMAMOĞLU'NUN GERÇEK YÜZÜ ÇOK FARKLI
-İstanbul'u birlikte yöneteceğiz diyen Ekrem İmamoğlu'nun ilk icraatı AK Partili yöneticilerin meclis odalarının kilitlerini değiştirmek oldu. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
İstanbul'u birlikte yöneteceğiz, hoşgörü, diyalog vs… bunlar çok sloganik sözler. Kapıların anahtarları değiştirildi, tabelaları söküldü. Bunu bize sorma ihtiyacı bile duymadılar. Hoşgörü, diyalog sözleri ekranlarda kaldı. Ortada iki yüz var. Ekranlarda görünen yüz ve bir de gerçek yüz. Bunların tamamıyla ötekileştirici bir yüzü var. İstanbullular yakında bu yüzü görecek.
İYİLİKLERİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ KÖTÜLÜKLERİ ENGELLEYECEĞİZ
-AK Parti grubu mecliste güçlü ve bizi çalıştırmayacak deniliyor. Gerçekten CHP'ye çalıştırmayacak mısınız?
Bakın ben mecliste de söyledim. Evet bizim sayımız yüksek ve meclisin en güçlü grubuyuz. İstanbul halkı karar ve denetim görevini bize vermiştir. Biz hayra motor şerre fren olacağız. İyiliklerin önünü açacağız kötülükleri engelleyeceğiz.

HER KONUYU İBB MECLİSİNE GETİRMEK ZORUNDA
-Belediyenin birçok iştiraki var. Bunların yönetiminde köklü değişiklikler olacak mı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İstanbullularla ilgili alınması gereken hangi kararlar varsa, Belediye kanununda bize verilen hangi yetkiler varsa İstanbul halkı adına sonuna kadar kullanacağız. Bunda hiç tereddüt etmeyeceğiz. Şirketler genel kurul yapar, genel kurul yönetim kurulu seçer, yönetim kurulu da genel müdürü atar. İştiraklerdeki yönetim değişikliği prosedürü bu şekilde çalışır.
-Ekrem İmamoğlu İBB meclisini aşarak bu konularda tek başına bir karar verebilir mi?
İBB'de hiçbir iş meclisin tasarrufu dışında değildir. Sizin çalışmanızı belirleyen mekanizma meclistir. Bu dönemde meclisin önemini tüm İstanbul halkı daha net görecek.
KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARAMAZLAR!
-İBB çalışanlarında bir endişe var mı? Bu konuda İBB çalışanlarına bir mesajınız olacak mı?
Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Çalışanların hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Yaklaşık 84 bin çalışan var. Her birinin hukukuna en ufak halel gelmemesi için yetki ve sorumluluklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Çalışanlar müsterih olsunlar. Meclisin bize verdiği bütün gücü çalışanların lehine kullanacağız.
-Büyükşehir sosyal tesisleri ve kurumsal kimliğinde köklü bir değişikliğe gidileceği yönünde haberler görüyoruz. Bu konuyu araştırma imkanınız oldu mu?
Büyükşehir tesislerinde, büyükşehir kamplarında oluşturulan özgürlük alanına müdahale edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kısıtlama ve yasaklamalara karşı bütün yetkilerimizi kullanacağız. Sosyal tesislerle ilgili farklı düşünceleri olabilir. Buna izin vermeyiz.
HDP İLE PAZARLIK DUYUMLARI VAR
-CHP-HDP ittifakı çok tartışıldı ve bazı pazarlıklardan bahsedildi. Bazı İştiraklerin HDP'lilere teslim edileceği söyleniyor. Böyle bir şey mümkün mü?
Bu söylentiler bize de geliyor. Henüz somutlaştırılmadı ama duyumlar bize de ulaşıyor. Hepsinin takipçisi olacağız. Bulgular oluşunca da kamuoyu ile paylaşacağız. İstanbul halkı adına İstanbul'un hukukunu koruyacağız.
-Ekrem İmamoğlu seçimlerde birçok vaatte bulundu. Bu vaatlerin de takipçisi olacak mısınız?
Evet, Sayın İmamoğlu birçok vaatte bulundu. Bakın madde madde bu vaatleri çıkardık. Hepsinin takipçisi olacağız. Günü ve saati ile kaydettik ve takip ediyoruz. Her üç ayda bir Ekrem İmamoğlu'nun karnesini yayınlayacağız.

CUMHURBAŞKANI'MIZIN TÜM PROJELERİNİN TAKİPÇİSİYİZ
-İstanbul'a Sayın Cumhurbaşkanı çok önem veriyor. Yürüyen, tamamlanan ve başlamak üzere olan birçok dünya çapında proje var. Bunlar durdurulabilir mi?
Cumhurbaşkanımızın İstanbul'a pek çok kazanımı var. Bu kazanımların asla geri gitmesine izin vermeyeceğiz. Mesela İstanbul havaalanı, Avrasya, Marmaray, 3. Boğaz Köprüsü, Meydanlar, Millet Parkları, Kanal İstanbul sayısız çalışmamız var. Biten ve devam eden. Bu kazanımların geri gitmemesi için bütün yetkilerimizi kullanacağız.
BELEDİYENİN DATALARI TAHRİF EDİLEREK OPERASYON MU ÇEKİLECEKTİ?
-İBB verilerini belediye çalışanı olmayan isimler tarafından kopyalanmaya çalışılması da çok tartışıldı. Bu hukuksuz uygulama durdurulabildi mi?
Bakın yıllardır Esenler Belediye Başkanı'yım. Belediye verilerini kopyalayıp evime götürme ihtiyacı hiç duymadım. Sizin yöneteceğiniz bir şehirde verileri kopyalama ihtiyacı neden duyarsınız? Dışardan bilmediğiniz 3 bağımsız isim görevlendiriyorsunuz. Kamu güvenliği açısından uygun değildir ve mahkemeden dönmüştür. İki ihtimal var. Bu dataları tahrif ederek operasyon çekmeye hazırlanıyorlardı. İkincisi ise seçim sonuçları ile ilgili rahat değiller. Bu dataları yanımızda götürelim diye düşünmüş olabilirler. Türkiye'de bir devlet geleneği var. Kamu kurumunun başına gelen adam dataları yanında götürmek istemez. O datalar buharlaşmıyor orada duruyor.
TAMAMI SAYILSAYDI BİNALİ BEY FARKLI KAZANMIŞTI
-Diğer taraftan da İBB seçimleri YSK gündeminde. Her an bir karar çıkabilir. Bu süreçten ümitli misiniz?
Ben bu karardan AK Parti adına çok ümitliyim. Bakın YSK'nın vereceği kararın başımızın üzerinde yeri var. Bu seçim sonuçları hakkında sıkıntılar olduğunu tüm İstanbul gördü. YSK da bir adalet çerçevesinde karar vererek bu işi sonuçlandıracağını düşünüyorum. Basit bir hesap. Oyların yüzde 10'u sayıldı fark 29 binlerden 13 binlere düştü. Tamamı sayılsaydı Binali Bey zaten farklı kazanmıştı. Bu kentin yönetim koltuğuna oturacak şahıs tartışmalı olmamalı. Sonucu tüm İstanbullular gibi bekliyoruz.
SEÇİM YENİLENİRSE 4-5 PUAN FARKLA KAZANIRIZ
-Seçim yenilenirse Ekrem İmamoğlu mağduru oynar ve yine kazanır diyenler var. Buna katılıyor musunuz?
Ekrem İmamoğlu mağdur olması için kendisini mağdur eden olması gerekir. Bu seçimin mağduru AK Parti'dir. YSK "seçim yenilensin" derse mağdur AK Parti'dir. Mağdur eden biz değiliz ki. Bu seçimler yenilenirse AK Parti'nin kazanacağına inanıyorum. Hem de 4-5 puan farklı kazanacağını düşünüyorum.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.