Batı, annelerin feryadını duymadı
Başkan Erdoğan Suriyeli mültecilerin dramında Batı’ya sert çıktı: Ne evlatlarının minik, cansız bedenlerine sarılan annelerin, babaların feryatları, ne hapishanelerden yansıyan işkence görüntüleri ne de masum çocukların gözyaşları birilerini harekete geçirmedi







JAPONYA'DAKİ 80 KADIN ÜNİVERSİTESİNİ İNCELEYECEĞİZ
Başkan Erdoğan konuşmasında Japonya'daki 800 üniversitenin 80'inin kadın üniversitesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

KADIN ÜNİVERSİTELERİ TÜM DÜNYADA VAR
Başkan Erdoğan'ın konuşmasında dikkat çektiği kadın üniversitesi Japonya'nın dışında Avustralya, İngiltere, Kanada gibi Batı ülkelerinin yanı sıra Güney Kore, Çin ve Hindistan gibi Asya ülkeleri ile İran, Ürdün, Kuveyt, Sudan, Pakistan gibi Müslüman ülkelerde de var. ABD'de kadın üniversitesi sayısı 2018 itibarıyla 34. 1960'larda bu sayı 280'di. Osmanlı Devleti'nde kadınların yükseköğrenim görebilmesi için 1914-1915'te İstanbul'da İnas Darülfünunu kuruldu. 3 yıllık yüksek öğretim verilen okulda, kız liseleri ve öğretmen okulları için öğretmen yetiştirildi. İnas Darülfünunu, erkeklerin öğrenim gördüğü "Zükur Darülfünunu" ile 1918-1919 ders yılında birleşti. Bu fiili birleşmeye kadar İnas Darülfünunu'nda 129 öğrenci eğitim gördü ve 53 kadın mezun oldu. Okul, 1921'de kapandı.
HAPİSLE HİKÂYEMİZE NOKTA KOYMAK İSTEDİLER
Başkan Erdoğan okuduğu bir şiirden dolayı hapis cezası almasını bazı kesimlerin bir son, bitiş, tükeniş olarak gördüğünü belirterek, "1999'da bir mahkeme kararıyla nokta koyulmak istenen hikâyemiz, 2001'den itibaren yeni bir kimlikle yeni bir dinamizmle çok daha güçlü bir kadroyla yeniden dirildi. Aynı şekilde milletimizin mazisinde de ilk başta bize acı çektiren, üzüntü ve sıkıntı veren hadiselerin daha sonra hayırlara vesile olduğunu görüyoruz" dedi.
ERDOĞAN ÇİFTİ ÇAY SEROMONİSİNE KATILDI
Başkan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Mukogawa Kadın Üniversitesi'ndeki çay seremonisine katıldı. Erdoğan çiftine kimono giyimli kadınlar çay servisi yaptı. Erdoğan, "Benim memleketim Rize çay şehri. Yıllardır siyah çay üretiliyor. Şimdi yeşil ve beyaz çay da üretiliyor" dedi. Erdoğan, çifti daha sonra çayı seremoni eşliğinde içti.
TÜRKİYE KİMONOSUYLA KARŞILAMA
Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Osaka'da konakladığı otelde 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye için özel olarak tasarlanan kimonoyu giyen ve elinde Türkiye bayrağı bulunan bir kadın karşıladı. Kırmızı tonların ağırlıklı olduğu, lale motiflerinin bulunduğu kimonoda, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Kapadokya Peri Bacaları ve Ertuğrul Fırkatyeni'nin motifleri yer aldı.
EMİNE ERDOĞAN SIFIR ATIK MAVİ PROJESİNİ ANLATACAK
Emine Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'nde lider eşleriyle birlikte yarın Osaka'da Deniz ve Okyanus Sempozyumu'na katılacak. Sasakawa Barış Vakfı (OPRI-SPF) Okyanus Politikaları Araştırma Enstitüsü Başkanı Atsushi Sunami'nin moderatörlüğünde gerçekleşecek sempozyumda konuşma yapacak olan Emine Erdoğan, kendisinin himayesinde başlatılan Sıfır Atık Mavi projesini anlatacak. Erdoğan, dünyanın ilk sıfır atık kasabası olmaya aday olan Kamikatsu kasabasının Belediye Başkanı Yasushi Hanamoto ve Sıfır Atık Akademisi yetkilileriyle görüşecek.
EN SON HABERLER
- 1 AK Partili Sincan ve Altındağ belediyelerinden İstanbul’daki depremzedelere gıda ve sıcak yemek desteği!
- 2 Vali Gül, depremde yaralananları hastanede ziyaret etti
- 3 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Hadi oradan sen kimsin”
- 4 Başkan Erdoğan, şehit polis memuru Bacak'ın ailesine başsağlığı diledi
- 5 Marmara depremi bitti mi yoksa 7.2 an meselesi mi?
- 6 SON DAKİKA | Dışişleri'nden 1915 olayları tepkisi: Hiçbir hükmü yok
- 7 Dışişleri Bakanlığı'ndan Benin'e taziye mesajı
- 8 Murat Ongun ve Emrah Bağdatlı’nın avukatlarının savcılık ifadelerine ulaşıldı
- 9 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem mesajı: Kentsel dönüşümü süratle hayata geçirmeliyiz
- 10 Dönüşüme CHP takozu