İşte Tunç Soyer’in son marifeti: Zeytinlik ruhsatıyla havuzlu kaçak villa!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in Seferihisar Ulamış'taki yaklaşık 22 dönümlük zeytinliğine, 'sıkma ve işleme tesisi ile sulama havuzu' yaptırma izni alıp havuzlu villa inşa ettirdiği ortaya çıktı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in Seferihisar Ulamış'taki yaklaşık 22 dönümlük zeytinliğine, 'sıkma ve işleme tesisi ile sulama havuzu' yaptırma izni alıp havuzlu villa inşa ettirdiği ortaya çıktı. Skandal bununla sınırlı kalmadı. Soyer çiftinin, 2020'de güncelledikleri mal beyanında zeytinliğin değerini 100 bin lira olarak gösterdiği öğrenildi. Ancak zeytinliğin gerçek değerinin en az 1 milyon lira olduğu iddia edildi. Yerel seçimlerin ardından İzmir'de başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Şato'ya taşınan CHP'li Tunç Soyer ve eşi İzmir Köy- Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer'in, kaçak havuzlu villa inşa ettirdiğinin ortaya çıkmasıyla Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. İl Müdürlüğü'nden gelen ekipler villa ve havuz inşaatını inceledi.
Ortada bir sıkma ve işleme tesisi ile sulama havuzu bulunamadı. Ekipler konuyla ilgili bir rapor hazırlayacak. AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın "Tarım arazisine 'zeytin işleme tesisi ve sulama havuzu yapacağım' diye izin almış. Özel ev ve havuz yaptırmış. Neresinden tutsan elinde kalır. Her şey açık ve net" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Son dakika | Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten fon soruşturması açıklaması: Kapsamlı suç yapısı tespit edildi
- 2 SON DAKİKA | İletişim Başkanı Duran'dan 24. yıl mesajı!
- 3 SON DAKİKA | MHP lideri Devlet Bahçeli: Türk milleti kararını verdi, terör bitecek!
- 4 Fon soruşturmasında yeni gelişme: 6 kişi gözaltına alındı
- 5 AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AK Parti'nin iktidara gelişinin yıl dönümüne ilişkin anlamlı paylaşım
- 6 Resmi törenle karşılandı: Başkan Erdoğan Güney Kore'de!
- 7 Ankara merkezli 10 ilde FETÖ'nün mahrem yapılanmasına operasyon:14 şüpheli yakalandı!
- 8 SON DAKİKA | İçişleri Bakanlığı duyurdu: AVCI'dan yasa dışı bahis darbesi! 151 şüpheli yakalandı
- 9 Cezaevinde gergin anlar! Emir Sarıgül'den İmamoğlu'na sert çıkış: Sahtekarsınız lan hepiniz!
- 10 Çocukluk dönemi hayatın temel taşı