CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP destekçisi isimleri etrafına topladı! Sezgin Tanrıkulu'na delegeye rağmen yeni görev...
Son dakika haberi: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu başdanışman olarak atadı. Tanrıkulu, terörist cenazelerine katılması ve teröristlere kabus olan SİHA'lara yönelik skandal sözleri ile biliniyor.

CHP'de kurultay sonrası tartışmalı atamalar sürüyor. Delegenin tercih etmeyerek Parti Meclisi'nde liste dışı bıraktığı isimler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirileye devam ediliyor. Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan ve Ünal Çeviköz'ün ardından Sezgin Tanrıkulu'nu da başdanışman olarak atadı.
TANRIKULU BAŞDANIŞMAN OLDU
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parti içinde tepki çeken isimlerin başında geliyor. Ulusalcı tabana hayli uzak, daha çok sol marjinal gruplara yakın olan Sezgin Tanrıkulu, HDP ile ilişkilerde de önemli rol oynuyor.
Delege Sezgin Tanrıkulu'na olan tepkisini, kurultay sonra Parti Meclisi seçiminde oy vermeyerek gösterdi. Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu'na rağmen PM dışı kaldı.
Ancak Kılıçdaroğlu, delegenin iradesini yok sayarak Sezgin Tanrıkulu'nu başdanışmanı olarak atadı.
CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan akılalmaz sözler!
SEZGİN TANRIKULU'NUN SKANDALLARI BİTMİYOR
Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak atanan Tanrıkulu skandalları ile gündemden düşmeyen CHP'liler arasında en önde yer alıyor.
Tanrıkulu, terörist cenazelerinde cirit atarken, YPG/PYD'yi terör örgütü olarak tanımlamıyor. Tanrıkulu, terör örgütü ile mücadelede önemli başarılara imza atan SİHA'ları da skandal sözleri ile diline dolamıştı.
CHP’li vekil SİHA'dan rahatsız oldu
Tanrıkulu, SİHA'lar için şu ifadeleri kullanmıştı:
Savaşı, savaş araçları üretimini, ölümü ve öldürmeyi 'çocuk oyuncağı', sosyal medyada takipçi artırma, ergenlik atarları gibi atraksiyonlarla bu dönemde parlatılmasını sakin bir biçimde bir kez düşünün derim.
Tanrıkulu, bugün 6-8 Ekim olayları nedeniyle gözaltına alınan HDP'li vekillere de küstah sözlerin yer aldığı bir paylaşım ile sahip çıkmıştı.
EN SON HABERLER
- 1 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, MHP Lideri Bahçeli ile telefonda görüştü
- 2 Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi: İsrail'e karşı sessizler
- 3 Bakan Göktaş, Kastamonu'da koruyucu ailelerle iftarda bir araya geldi
- 4 Bakan Fidan, Washington'da SETA Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı
- 5 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Ukrayna konulu toplantıya katılacak
- 6 Deniz Baykal'ın kızından CHP'ye sert eleştiri: Tehlikenin ucundan dönmüşüz
- 7 Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İmamoğlu'nun o iddiasına yanıt: Bu aşağılık bir yalandır!
- 8 Şebnem Bursalı’ya yeni görev
- 9 Hüseyin Yayman duyurdu: Kültür ve Sanat Politikaları’nda görev alacak ekip belli oldu
- 10 BM: İsrail'in Gazze'ye saldırıları yeniden başlatmasının ardından 142 bin kişi yerinden edildi