Kavala ve Barkey hakkında 15 Temmuz iddianamesi
Bir dönem ABD’li finans spekülatörü George Soros’un Türkiye şubesi olarak çalışan işadamı Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimindeki rolüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, "casusluk" suçundan tutuklu bulunan Kavala hakkında ikinci bir iddianame hazırladı. İddianamede Kavala ile birlikte eski CIA danışmanı Henri Barkey de “şüpheli” olarak yer aldı. Savcılık, Kavala ve Barkey hakkında "Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve “casusluk” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezaları verilmesini istedi.

Gezi kalkışmasını organize ve finanse etmekle suçlandığı davada beraatine karar verilen Osman Kavala, bu kez 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında yargılanacak.
İKİNCİ İDDİANAME HAZIRLANDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklu bulunan Kavala ile ilgili ikinci iddianameyi hazırladı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede Osman Kavala ile birlikte eski CIA danışmanı Henri Barkey "şüpheli" olarak yer aldı.
KAVALA VE BARKEY'İN 15 YILDAN 20 YILA HAPSİ İSTENDİ
İddianamede Kavala ve Barkey'in, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan da ayrıca 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.
İDDİANAME AYM'YE GÖNDERİLECEK
Öte yandan, Kavala'nın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı "hak ihlali" başvurusunun görüşülmesi, önce iddianamenin incelenmesi için ise ertelendi.
Gezi Parkı olaylarına ilişkin İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kavala'nın, 18 Şubat'ta delil yetersizliğinden beraatine karar verilmişti. Aynı gün FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kavala, bir gün sonra sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğinde "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan tutuklanmıştı.
9 Mart'ta Kavala'nın 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan da tutuklanmasına karar verilmişti. 20 Mart'ta ise "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan 2 yıllık tutukluluk süresi dolduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verilmiş, ancak casusluk suçundan tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamamıştı.
EN SON HABERLER
- 1 MHP'den dikkat çeken paylaşım: Hele durma yürü sen, daha yolun yarısı var..
- 2 DEM heyetinin 4. İmralı ziyareti: Önder'in sağlık durumunu konuştuk
- 3 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten terörsüz Türkiye açıklaması: Bu ay yeni gelişmeler olabilir
- 4 KONUTDER'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz oldu
- 5 AK Partili Özdemir'den Çiğli Belediyesi'ne 1 yıl eleştirileri: Elle tutulur bir proje ve icraat yok
- 6 New Balance, Vans ve Camper markalarında domuz derisi çıktı! Reklam kurulu ceza kesti
- 7 CHP’li Başkanlar için hesap vakti
- 8 TÜRKSAT 6A hizmete alındı! Başkan Erdoğan: Kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biriyiz
- 9 Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı: 24 dolandırıcı gözaltına alındı
- 10 Son dakika | Başkan Erdoğan'dan Papa Fransuva için taziye mesajı