DHKP-C’nin avukat oyunu deşifre oldu! Adliye önünde cübbe giyip konuşma yapan kişi sahte avukat çıktı
DHKP-C ile bağlantılı olduğu bilinen Halkın Hukuk Bürosu Çağlayan Adliyesi önünde eylem çağrısı yapmıştı. DHKP-C'nin talimatıyla tuttukları ölüm orucu sırasında hayatını kaybeden Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a destek vermek amacı ile adliye önünde toplanan avukatların arasında, cübbe giyen ancak avukat olmayan kişilerin olduğu tespit edildi.

DHKP-C ile bağlantılı olan Halkın Hukuk Bürosu tarafından Çağlayan Adliyesi önünde eylem çağrısına katılan avukatların arasında kendilerine cübbe giyerek avukat gibi davranan kişilerin bulunduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal DHKP-C terör örgütünün talimatıyla cezaevinde tuttuğu ölüm orucu sonrası hayatını kaybetmişti.
EYLEM İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDULAR
Halkın Hukuk Bürosu'nun resmi Twitter hesabından yapılan çağrıda 4 Haziran'da Çağlayan Adliyesi önünde Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın taleplerinin kabul edilmesi için eylem çağrısında bulunmuştu. Çağrı üzerine adliye önünde toplanan kişiler arasında onlarca avukatta yer aldı. Emniyet güçleri eylem yapmaya çalışan kalabalığa müdahale etse de üzerinde cübbe bulunan R.K., topluluğa yönelik konuşma yapmaya devam etti.
AVUKAT CÜBBESİNİ KAMUFLE EDİP KONUŞMA YAPMIŞ
Gözaltına altına alınan R.K., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Karakolda ifade veren R.K., söz konusu eyleme arkadaşı için katıldığını, avukat olmadığını, arkadaşları tarafından kalabalık avukat görüntüsü oluşturmak amacıyla cübbe giydiğini anlattı. Şüpheli R.K., basın açıklamasında söylediği sözleri Halkın Hukuk Bürosu ve Çağdaş Hukuçular Derneğinin internet üzerinden paylaştığı bildiriden aldığını ve aklında kalanları konuşmada aktardığını söyledi.
5 YIL HAPSİ İSTENİYOR
İfade veren sahte avukat hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda şüheli R.K. hakkında 'Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma', 'Kamu Görevini Usulsüz Üstlenme' ve 'Hakaret' suçları kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA | Kabine, Başkan Erdoğan liderliğinde toplanıyor! Masada İBB'deki terör ve yolsuzluk soruşturmaları var
- 2 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir skandalı daha ortaya çıktı: Krediyi aldı, teşekkür etti, metroları unuttu!
- 3 SON DAKİKA | Saraçhane'de vandallar yine polise saldırdı! Meşale, şişe ve yanıcı madde attılar
- 4 SON DAKİKA! Ekrem İmamoğlu görevinden uzaklaştırıldı: Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı
- 5 SON DAKİKA! Ekrem İmamoğlu görevinden uzaklaştırıldı: Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı
- 6 Provokatif paylaşımda bulunan 2 şüpheli tutuklandı
- 7 İstanbul Valiliği duyurdu! Nevruz kutlamasında 28 kişi hakkında yasal işlem yapıldı
- 8 SON DAKİKA | DEM ve CHP’nin ortaklığı deşifre oldu! İşte "kent uzlaşısı"nın belgesi: 26 Şubat’ta CHP’ye transfer olmuşlar
- 9 SON DAKİKA | Saraçhane'de vandallar yine polise saldırdı! Meşale, şişe ve yanıcı madde attılar
- 10 Bakan Yumaklı: "Denetimler bayramdan sonra da devam edecek"