Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Depremin büyüklüğü 5.9 ama şiddeti 8 olarak hesaplandı
Düzce'de merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bölgede 5 büyüklüğünde artçı depremlerin olabileceğini belirterek, "Depremin büyüklüğü 5.9 ama şiddeti 8 olarak hesaplandı." dedi.
İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde depremin ardından açıklamada bulundu.
"BURADA ESKİ YAPI STOKU OLMUŞ OLSAYDI..."
Prof. Dr. Sözbilir, "Düzce geniş ölçekte alüvyon dediğimiz zayıf zemin üzerinde kurulmuş. Burada eski yapı stoku olmuş olsaydı, ciddi yıkım ve can kaybı olurdu. Depremin büyüklüğü 5.9 ama şiddeti 8 olarak hesaplandı. 30 Ekim 2020'de 6.6 büyüklüğündeki depremi de 8 şiddetinde hissetmiştik. O depremde 5 bin civarında bina hasar görmüş, 4 bina tamamen yıkılmış ve 117 vatandaşımız can vermişti. Bu da Düzce ilinin depreme hazır olduğunu gösteriyor.
EN SON HABERLER
- 1 Başkan Erdoğan Prens Selman ile görüştü
- 2 Bakan Gürlek açıkladı! 39 ilde yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 159 şüpheli gözaltında
- 3 SON DAKİKA | MHP lideri Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz görüşme
- 4 SON DAKİKA! Eyüpsultan seçiminden yeni görüntüler ortaya çıktı: CHP'li üyelerin tehdidi kamerada
- 5 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Pakistan Savunma Kuvvetleri Komutanı Munir ile görüştü!
- 6 Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı fon soruşturmasında tutuklandı
- 7 CHP’den Yeni Parti’ye ‘hırsızlık’ suçlaması: 5 milyon 100 bin TL hülle yöntemiyle aktarıldı
- 8 AK Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan açıkladı: 3 isme tazminat davası
- 9 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş İtalya'ya gidecek
- 10 Dışişleri Bakanı Fidan, Adalet Bakanı Gürlek ile bir araya geldi