Başkan Erdoğan: Devletimiz tüm imkanlarıyla bölgede! "10 ilde OHAL ilan edildi"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan; "Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için anayasanın 119'uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak olağanüstü OHAL ilan etme kararı aldık" dedi.
Başkan, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında, "Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız." dedi.
Başkan Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Elbistan merkezli depremin şiddeti 7,6 olarak ölçüldü. Uzmanlar bu iki depremi birbirinden bağımsız ve birbirini tetikleyen ve dünyada örneği olmayan istisnai yer hareketleri olarak tarif ediyor. Her iki depremde yer yüzünde 7 kilometre gibi yıkımın şiddetini artıran bir yakınlıkta yaşanmıştır. Kırılan fayların genişliği itibarıyla da bu depremler çok geniş bir alanda çok büyük yıkıma sebebiyet vermiştir. Dolayısıyla sadece cumhuriyet tarihinin değil coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Devletimiz tüm kurumları, kuruşları personeli ve imkanlarıyla depremin ilk anından itibaren seferberlik ruhuyla deprem bölgelerinde çalışmaya başlamıştır.
EN SON HABERLER
- 1 Özgür Özel’i kürsüdeyken eleştirdiler: O not kameralara takıldı! “Örgüt işlerine girmemesi lazım”
- 2 Libya'da kritik görüşme: MİT Başkanı Kalın, Dibeybe ile bir araya geldi
- 3 Türkiye'nin Libya diplomasisi sürüyor: Bakan Fidan, Başbakan Dibeybe ve Hafter ile görüştü
- 4 Bakan Kurum'dan Özgür Özel'e sert sözler: "Yolsuzluklarınızı örtemeyeceksiniz"
- 5 Bakan Çiftçi'den Brüksel'e terör uyarısı: Bir müttefikin toprağı, bir teröristin sığınağı olamaz
- 6 İletişim Başkanı Duran: “Libya Meclisi’nin deniz yetki alanları muhtırasını onaylaması memnuniyet verici”
- 7 Bakan Tekin: “Aile ve evlilik müessesesinin her aşaması saygı kültürünün unsurlarıyla bezenmiş durumdadır”
- 8 Bakan Çiftçi'den Brüksel'de terörle mücadele mesajı: Örgütler arasında herhangi bir ayrım yapılmamalı
- 9 İstanbul Valisi Davut Gül'den sel taşkını açıklaması: İstanbul'umuz başta olmak üzere Marmara için bir milat olması lazım
- 10 Bakan Gürlek: Belçika'nın FETÖ'ye karşı somut ve etkili tedbirler almasını bekliyoruz