Şehitlikte duygusal anma
15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin yıldönümünde şehitler Bursa’da da anıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamitler ve Pınarbaşı şehitliklerinde düzenlenen anma töreninde şehitler için dualar okundu


KARANFİLLER BIRAKILDI
Burada şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakan protokol üyeleri, şehitleri dualarla andı. Bursa protokolü daha sonra Pınarbaşı Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada da tüm şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı, şehit yakınları ile sohbet edildi. Kuran-ı Kerim okunmasının ve yapılan duanın ardından şehitlikteki anma töreni sona erdi. 15 Temmuz gecesi yaşanan ihaneti konu alan fotoğraf sergisi de Tarihi Belediye Binası yanındaki UNESCO Meydanı'nda ziyarete açıldı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının Orkestra Şube Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığı 'Adım Ömer Halisdemir' oratoryo gösterisi de beğeniyle izlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 yıl önce hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını ve büyük bir demokrasi mücadelesi içine girdiklerini hatırlattı.
VATAN İÇİN TEK YÜREK OLDUK
FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin sonrasında genç-yaşlı, kadın-erkek hatta çocuk olmak üzere her yaştan insanın canlarını ortaya koyarak, vatan için hiç tereddüt etmeden sokağa döküldüğünü söyleyen Başkan Alinur Aktaş, o gece siyasi görüşlerin, etnik kökenlerin bütün önemini kaybettiğini dile getirdi.
Türk milletinin Cumhurbaşkanımız öncülüğünde 'tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet' kavramları etrafında tek yürek olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, "Dünyada eşine benzerine rastlanmayan bir direnişe imza attığımız 15 Temmuz gecesinde 252 şehit verdik. Onlar, vatan için şehadete yürüyen, demokrasi sevdasını, bayrak aşkını, birlik ve beraberlik ruhunu bizlere miras bırakan kahramanlarımız oldu, ruhları şad olsun. Ülkemizin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak Türkiye'nin müreffeh geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar hafızalarımızdan asla silinmeyecek. Öyle ki o gün yaşananlar gelecek kuşaklara da anlatılarak, birliğimizi, dirliğimizi diri tutmamızı sağlayacak bir bilinç oluşturacak. Bu yüzden 15 Temmuz'u unutmuyor ve unutturmuyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız sergi ve şehidimiz Ömer Halisdemir'in gözünden 15 Temmuz gecesini anlatan oratoryo gösterisi, o gün yaşananları bizlere hatırlatması açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamlı günde şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Terörün ve hainlerin karşısında dimdik durarak, güzel ülkemizi daha güvenli yarınlara taşıyacağız" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bahçeli’den Anneler Günü mesajı: Akan yaşlar kurumadıkça rahat olamayız! Terörsüz Türkiye vurgusu
- 2 İstanbul'da metrobüs faciası: Ortalık savaş alanına döndü!1 ölü, 2'si ağır 13 yaralı
- 3 Son dakika | Başkan Erdoğan'dan Terörsüz Türkiye için tarihi mesajlar: Her an müjdeleri alabilirsiniz
- 4 Özgür Özel'e Van'da büyük şok! Çevre illerden getirilenler de telafi edemedi
- 5 Başkan Erdoğan Edi Rama ile telefonda görüştü: İşte ele alınan konular
- 6 Ersin Tatar Resti Çekti! "Rumlar'ın Hayali Bu, Asla İzin Vermeyeceğiz" #haber #kktc #gündem
- 7 Sahte baz istasyonuyla dolandırıcılık yapan çeteyi MİT çökertti
- 8 Bakan Yerlikaya açıkladı: Kırmızı ve yeşil bültenle aranan 2 suçlu yakalandı!
- 9 İBB'ye soruşturmada yeni detay! Bodyguardlık yaparken şirket sahibi oldu! Tek tek anlattı: Bavullarla taşındı
- 10 Türkiye 'Terörsüz Türkiye' yolunda kritik eşikte! Süreç MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Başkan Erdoğan'ın bu sözleriyle başlamıştı