Disney Plus’ın Atatürk dizisi kararına tepkiler dinmiyor: En sert yaptırımlar uygulanacak
FOX'un dijital platformu Disney Plus, Türkiye’nin ulusal değerlerini hiçe saydı. Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğerek Atatürk dizisini yayınlamama kararı aldı. 8 milyon dolar harcanan dizinin FOX TV'de yayınlanacağı açıklansa da, skandal karara tepki yağdı. Vatandaşlar aboneliklerini iptal etti, sözde muhalifler ve sanat camiası ise Ermeni lobisine boyun eğen Disney Plus'a karşı ses çıkarmadı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sabah.com.tr’ye özel açıklamalar yaptı. Platforma karşı en sert yaptırımların uygulanacağını söyleyen Hüseyin Yayman, “Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz” ifadesini kullandı.
FOX'un dijital platformu Disney Plus, Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğdi. "Atatürk" dizisini daha yayınlamadan yayından çekti. 8 milyon dolar harcanan dizinin FOX TV'de "Türkiye'ye armağan" sloganıyla yayınlanmasına karar verildi. Milyonlar, bu karar üzerine harekete geçti. Tepkilerin odağı haline gelen platforma yapılan abonelikler birer birer iptal edildi.
EN SON HABERLER
- 1 Onur Alp Yılmaz’a soruşturma: Halkı aşağıladı
- 2 Sıfır Atık Günü 3 yaşında! Dönüşüm Türkiye’den başladı, Türkiye’de doğdu, dünyaya ilham oldu
- 3 Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez'den Ramazan Bayramı mesajı: “Sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu nice bayramlar diliyorum.”
- 4 Emine Erdoğan'dan "Uluslararası Sıfır Atık Günü" için mesaj: “El ele verelim, atık kirliliğini hep birlikte yenelim”
- 5 Başkan Erdoğan, Çamlıca Camisi’nde konuştu: “Rabbim, Siyonist İsrail'i kahru perişan eylesin”
- 6 Emine Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı: Mazlum coğrafyalara huzur ve barış getirmesini diliyorum
- 7 Başkan Erdoğan'ın Ramazan Bayramı mesajında 'Terörsüz Türkiye' vurgusu: Sınırsız bir tahammüle sahip değiliz
- 8 CHP'de Muharrem İnce'ye veto! Miting alanını terk etti
- 9 AK Parti'den Özgür Özel'e tepki: Gençleri ve çocukları provokatörlerin hedefi haline getirdi
- 10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hedef göstermişti! CHP’liler Espressolab'a saldırdı