CHP’de kurultay fragmanı
CHP’de İstanbul İl Başkanlığı için seçimler bugün yapılacak. Genel başkanlık seçimlerinin provası niteliğindeki seçimlerde İmamoğlu cephesindeki Çelik ile Kılıçdaroğlu cephesindeki Canpolat yarışacak

Aylardır merakla beklenen İstanbul İl Kongresi'nde değişimciler Özgür Çelik ile genel merkez kanadı ise Cemal Canpolat ile hareket edecek. Doğal delegeler hariç büyük kurultaya 196 delege gönderecek olan kongrede sert tartışmaların yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Partiye yakın kaynaklar ise bu kongrenin büyük kurultayın sonucunu da doğrudan etkileyeceğini savunuyor.
Özgür Çelik'i 27 ilçe başkanı ve 413 delege, genel merkezin adayı Cemal Canpolat'ı ise 12 ilçe başkanı ve 187 delege destekliyor.

Kongre başkanlığını eski milletvekili Çetin Soysal'ın yapacağı Kongre'de, Çelik'in Canpolat'a göre daha şanslı olduğu görülüyor. Fakat CHP genel merkezinin değişim isteyen ilçe başkalarına yönelik yoğun siyasi baskı uyguladığı ve tabloyu tersine çevirmeye çalıştığı iddia edildi. Çelik'i destekleyen Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Aslan Başaran'ın Canpolat'ın safına geçmesi ise baskı iddialarına kanıt olarak gösterildi.
Canpolat, 15 Temmuz akşamı, millet darbecilere karşı direnirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evinde televizyon izlerken çekilen görüntüleriyle hafızalarda yer etmişti.
EN SON HABERLER
- 1 Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu cephesi birbirine girdi: Kamu kaynağını yağmalayan ahlaksızlar!
- 2 Bakan Fidan, Putin ile bir araya geldi!
- 3 Dışişleri’nden İsrail’in Mescid-i Aksa’daki provokatif eylemlerine sert tepki!
- 4 SON DAKİKA | AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Terörsüz Türkiye' açıklaması: MİT ve TSK sahada takip edecek
- 5 AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç'tan Özgür Özel'in sözlerine sert tepki
- 6 Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltın’ın ifadesine ulaşıldı
- 7 Başkan Erdoğan: Görevi kötüye kullananın gözünün yaşına bakmayız
- 8 Bakırköy Adliyesi’nde el ürünleri sergisi açıldı
- 9 Hüseyin Yayman'dan erken seçim, yeni anayasa ve kayyum sözleri: Bu yaz çok önemli gelişmeler olacak
- 10 SON DAKİKA... Ekrem İmamoğlu’nun koruma müdürü Mustafa Akın’ın telefon kayıtları ortaya çıktı: Para kasaları ile yüzlerce kez görüşmüş!