Emniyet’te şok açığa almalar
Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması ile farklı bir soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Başmüfettişi olan iki 1. Sınıf Emniyet Müdürü ile Polis Akademisi Başkanlığı’nda görev yapan bir Şube Müdürünün açığa alındığı öğrenildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü kadrolarında değişim yaşanmıştı. Ankara Emniyeti tarafından yürütülen "Ayhan" kod adlı Bora Kaplan'ın yönettiği öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon sonrasında gözaltına alınan örgüt lideri Bora Kaplan ile bazı şüpheliler ifadelerinde görev yapan polisler hakkında ifade vermişti.
YERİNE İMZA ATAN POLİS İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik 2019 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün soruşturma yürüttüğü, ruhsatsız tabancayla yakalanan Kaplan hakkında mahkeme tarafından adli kontrol şartı verildiği, zanlının imza atmak için polis merkezine gitmediği, karakoldaki bir polis memuru tarafından yerine imza atıldığının ortaya çıkmasıyla o polisin 2019 yılında ihraç edildiği ortaya çıkmıştı.
İKİ 1. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI
Devam eden soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda polis başmüfettişi olarak görev yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.A, 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.K ile Polis Akademisi Başkanlığı'nda görev yapan Şube Müdürü V.K.'nın Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açığa alındığı ortaya çıktı. Polis müdürleri hakkında idari soruşturma yapıldığı öğrenildi.
EN SON HABERLER
- 1 YÖK Başkanı Özvar TEKNOFEST'te: Milli Teknoloji Hamlesi’nin liderleri olacaklar
- 2 Çocuklar ve gençler için 'rol model' tehlikesi! Ahlaksız ve sapkın yayınlar öne çıkarılıyor: TikTok'a yasak gelir mi?
- 3 Başkan Recep Tayyip Erdoğan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi'yi kabul etti
- 4 Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: 17,4 milyon kanser taraması gerçekleştirdik
- 5 SON DAKİKA | 'Gıda Dedektifi'nin oyunu ortaya çıktı! 8 milyonluk vurgun ve belgede sahtecilik
- 6 İletişim Başkanı Burhanettin Duran Husilerin Medine'deki sivil altyapıya yönelik saldırısını lanetledi
- 7 BM’de İsrail heyeti TBMM’de Yeni Parti! 10 gün arayla aynı tavır
- 8 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Mescid-i Nebevî'ye yönelik saldırıya tepki: En güçlü şekilde kınıyoruz
- 9 TUSAŞ Genel Müdürü TEKNOFEST'te tarih vererek açıkladı: Milli Muharip Uçak KAAN için heyecanlandıran adım!
- 10 BTK'dan dikkat çeken veriler: Kısa numaralar en sık hastane randevusu için kullanıldı