CHP-DEM ittifakına tepki çığ gibi ihanet edenlerle bir aradalar
Yerel seçimler öncesi CHP ile DEM Parti arasındaki kirli yakınlaşma Mersin’de resmiyet kazandı. Akdeniz ilçesinde CHP, DEM’in adayını destekleyecek. Büyükşehirde ise DEM, CHP’yi destekleyecek
CHP, DEM'E MUHTAÇ OLDU
Mersin'de PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti ile el sıkışan CHP, Akdeniz Belediye eşbaşkanlığı için İstiklal Marşı düşmanı Nuriye Arslan'ı destekleyecek. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirleri kaybetme korkusu yaşayan CHP, DEM Parti ile kirli bir seçim ittifakı pazarlığı yürütüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, DEM'in desteğini almak isteyen CHP, Akdeniz Belediye Başkanlığı için aday göstermedi. CHP, Akdeniz Belediyesi'nde DEM'in adayını destekleyecek. CHP'nin destek vereceği ilçede ise geçmiş dönemde 'İstiklal Marşı'nı okumak zorunda değilim' diyen Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Nuriye Arslan aday gösterildi.
İSTİKLAL MARŞI'NI OKUMAMIŞTI
Arslan'ın 10 Haziran 2022'de belediye meclisinde İstiklal Marşı ile ilgili söylemleri sosyal medyada gündem olmuştu. Akdeniz Belediyesi meclis toplantısı açılışında İstiklal Marşı'nı okumayan DEM Partili (HDP'li) meclis üyeleri ile Cumhur İttifakı meclis üyeleri arasında tartışma yaşanmıştı. Arslan'ın 'Biz burada İstiklal Marşı'nı okumak zorunda değiliz' ifadesi büyük tepki çekmişti.
KİRLİ İTTİFAKA TEPKİ YAĞDI
CHP'nin DEM Parti ile ittifak kararı Mersinlilerin tepkisini çekti. Sosyal medyada çok sayıda vatandaş, "Yazıklar olsun CHP'ye. Vatana ihanet edenlerle, kurşun sıkanlarla bir olup nasıl dolaşacaklar. CHP seçmeni, Akdeniz ve Toroslar'da PKK'nın uzantısı HDP'ye oy veremez, vermemeli. Anlamayanlar artık anlasın. Daha 6 ay önce Kılıçdaroğlu, HDP'ye sırtını dayadı. CHP yöneticilerinin artık ne Atatürk ne Türk milleti ne de Türk devleti ile bir ilgisi, yakınlığı kalmamıştır" sözleriyle ittifaka tepki gösterdi.
EN SON HABERLER
- 1 Kırmızı bültenle aranıyordu... Valmir Berısha yakalandı
- 2 "Asrın inşa seferberliği" ABD basınının gündeminde
- 3 Başkan Erdoğan: Kimliksizleştirme siyasetine maruz bırakıldık
- 4 Yumruklar havada uçuştu
- 5 Kültürel mirasımızı yeni nesillere aktarmalıyız
- 6 Hocasını ziyaret etti
- 7 Türkiye yeni dünyanın parlayan yıldızı olacak
- 8 Başkan Erdoğan’dan BM’ye 81’inci yıl mesajı: BM’de reform insanlığın ortak menfaatinedir
- 9 Sıfır atık merkezini gezdiler
- 10 Anadolu’nun çeyiz mirası Abu Dabi’de