Giriş Tarihi: 28.02.2024

“Ataşehir 15 yıldır CHP’nin elinde kayıp”

İstanbul'da 2008'de kurulan 8 yeni ilçeden biri olan Ataşehir'in CHP elinde adeta 15 yıldır kayıp yıllarını yaşadığını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağcı, ilçenin kayıplarını telafi edecek çalışmaları SABAH'a anlattı. Mevcut belediye yönetiminin kaplumbağa hızıyla çalıştığını belirten Yağcı, Ataşehir’in ilçe olmanın imkanlarından yararlanamadığını belirterek risksiz bir Ataşehir inşa etmek istediklerini söyledi. "Ataşehir ilçe oldu ama şehir olamadı" diyen yağcı, ilçede bir nikah salonunun olmadığına dikkat çekerek, gençlerin yararlanacağı spor merkezlerinin de ihtiyaç olduğunu kaydetti. Yağcı, ilçede kangrene dönen sebze meyve hali ile gümrük bölgesinin de ilçenin yaşayan kalbi haline getirileceğini, yüzlerce dönüme sahip Kayışdağı Ormanı'nın ise uzaktan bakılan bir orman değil nefes alınan, hayat bulan bir şehir noktasına dönüştürüleceğini vadetti.

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağcı, ilçeye yönelik çalışmalarını SABAH'a anlattı. İlçenin 15 yıldır CHP'nin elinde olmasını bir kayıp olarak nitelendiren Yağcı, belediye yönetiminin 2 yılda yapılabilecek hizmetleri ancak 15 yılda kaplumbağa hızıyla yaptığını söyledi. Ataşehir ile birlikte ilçe olan Çekmeköy ve Sancaktepe'nin ilk 5 yılda sorunlarını hallettiğini belirten Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir'in ilçe olduğunu ancak 15 yıldır şehir olamadığını ifade etti. Ataşehir'de var olan bir nikah salonunun içinde olduğu alışveriş merkezinin de satıldığını söyleyen Yağcı, ilçede bir nikah salonu, gençler için spor kompleksleri, yüzme havuzları olmadığını söyledi. Yıllardır atıl durumdaki Kayışdağı Ormanı'nı aktif kullanacaklarını belirten Yağcı, Kayışdağı'dan Ataşehir'in izlenebildiği alanlar, yürüyüş yolları ve sosyal tesisler oluşturacaklarını söyledi.

"15 YILLIK BİR KAYIP"

Ataşehir'in CHP elinde 15 yıllık bir kayıp yaşadığını söyleyen AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağçı, "Ataşehir 2008 yılında ilçe oldu, 2009 yılında belediyeyle tanıştı. Ataşehir ilçe oldu ancak 15 yıldır halen şehir olamadı. Belediyecilik hizmetlerinde ilçe olmanın avantajlarıyla ilçe olmanın motivasyonundaki hizmetlerle tanışamadı. İlçe olmanın avantajlarını yaşayamadı. Belediyecilik adına 15 yıllık bir kayıptır. Tam anlamıyla bir kayıptır. Ataşehir'de var olan Ataşehir Belediyesi'nin Ataşehir'e bugüne kadar asgari belediyecilik hizmetleri dışında belediyecilik adına bir katkısı olmadı. İki yılda yapılabilecek hizmetleri 15 yılda yaptı. Kaplumbağa hızıyla bir şeyler yapıldı" dedi.

"ATAŞEHİR BELEDİYESİ GERİDE KALDI"

Ataşehir'i kendisiyle birlikte ilçe olan Sancaktepe ve Çekmeköy ile kıyaslayan Yağcı, "Ataşehir'i denk olsun diye Sancaktepe ile Çekmeköy ile kıyaslayabiliriz. Ataşehir ilçe olduğunda yapısal sorunları vardı. Ataşehir, iki mahallesinin dışında imar problemleri, mülkiyet problemleri olan yapılan sorunları olan bir mahalleler topluluğuydu. Bu sorunlar halen devam ediyor. Bizim gayretlerimizle belediyeyi iteklememizle zor da olsa belirli aşamaya gelindi ama halen Ataşehir'in hemen her mahallesinde imar problemleri güncelliğini koruyor. Bunlar bizimle beraber ilçe olan Çekmeköy'de de Sancaktepe'de de vardı. Sancaktepe'nin birçok noktasında ilk 5 yıllık süreçte imar problemleri çözüldü. Belediyecilik bugün sadece çöp toplamaktan parkları sulamaktan, sokakları zaman zaman asfaltlamaktan ibaret değil. Bugün belediyecilik dediğimizde sosyal belediyecilik, ciddi kaynaklar üreten yatırımlar yapan belediyecilik yani hayatın her anına dokunan belediyecilik hizmetleri akla geliyor. Ancak Ataşehir Belediyesi bu konuda maalesef hep geride kaldı. Ataşehir'de gençliğimizin istifade edebileceği gençlik merkezleri hemen hiç yok diyebiliriz. Kapalı, açık spor kompleksleri yok. Ataşehir'de yüzme havuzu yok. Ataşehir'de kısmen parklarımız var ancak parklar insanlarımızın mutlu olacağı, huzur bulacağı yerler olması gerekirken parklarımız maalesef güvenlik kaygısının taşındığı, geceleri karanlıktan insanların parkın içinden değil de kenarlarından dolaşıp gittiği korkunun merkezleri olmuşlardır. Trafik sorunu her geçen gün daha da artıyor. Ataşehir Belediyesi'nin buna alternatif üretebilecek, trafiği rahatlatacak almış olduğu önlemler maalesef yok" diye konuştu.

"YÜKSEK BİNALARIN ARASINDA GÖRÜLMEYEN ATAŞEHİR"

Ataşehir'in yüksek binaların arasında sorunsuz bir ilçe olarak göründüğünü ancak bu yüksek binaların arkasında şehirleşmeyi bekleyen bir yapı olduğunu söyleyen Mustafa Naim Yağcı, "Sancaktepe'de olan ikinci bahar evleri yani ninelerimiz yaşlılarımızın evde sıkıldıklarında huzurla gidebilecekleri belediyenin yaptığı yerler varken burada yok. Üsküdar'da onlarca kütüphane varken Ataşehir'de halen temeli atılıp yapımı devam eden bir kütüphane var. Gençlerimiz ve spora ihtiyacı olanlar için yüzme havuzu yok. Hanımlarımız için yeterince mahalle evleri yok. Ataşehir, ilgisiz ve bakımsız. Gençlere yeterince eğitim desteği verecek bir belediyemiz yok. Eğitimle ilgili yok kültürle ilgili yok. Yeşille ilgili yok. 17 mahallesi olan 430 bin nüfusu olan bir ilçede bin metrekare 10 bin metrekare park var demekle var olmaz. Bu manada yok diyorum. Şurada kütüphane var deniliyor ama 50 kişi istifade edebiliyor. Kreş var diyorlar ama belediye çalışanlarının çocuklarına hizmet ediyor. Bu Ataşehir'in kreşi olmaz belediyenin kreşi olur. Nikâh sarayımız yok. Alışveriş merkezinin içinde bir tane vardı. Onu da sattılar. Nikâh sarayının içinde olduğu alışveriş merkezini sattılar şu an nikâh sarayı yok. Ataşehir Belediyesi'nin meclis toplantılarını yapacağı meclis sarayı yok. Ataşehir'deki komşularımızın düğün yapacakları zaman uygun bedelli yerler yok. Ataşehir'deki komşularımız bile Üsküdar'da Sancaktepe'deki yerlerde organizasyonlarını yapıyorlar. Ataşehir'de vatandaşlarımızın yoğun katılımlı programlarını yapacakları alanlar yok. Sadece öğretmenevimiz var. Bütün organizasyonlar orada yapılıyor. Hatta belediye bile organizasyonlarını orada yapıyor. Ataşehir'de belediyenin aracı olup da yapılan yeni bir okul yok. Ataşehir dışarıdan bakıldığında lüks konutların olduğu hayatın çok kolay olduğu bir yer olarak görülebilir ancak Ataşehir'in o yüksek binalarının arkasında görünmeyen gerçek bir Ataşehir var. Orada halen şehirleşmeyi bekleyen insanlarımız komşularımız var" dedi.

"UZAKTAN BAKILAN BİR KAYIŞDAĞI İSTEMİYORUZ"

"Bir Kayışdağımız var. Yeşilimiz var. Doğal bir parkımız var. Hemen eteğinde ismini verdiği bir mahallemiz var. Ama ona uzaktan bakıyoruz. Bizim hayalimiz Kayışdağı'nı Ataşehirli komşularımızın hizmetine açacağız. Tüm İstanbullunun hizmetine açacağız. Aydos Ormanı'nda olduğu gibi Ümraniye'de millet bahçesinde olduğu gibi. Ormanı temizleyip korkulan bir yer olmaktan çıkartacağız. Ataşehir'de yürüyüş yolları, bisiklet yollarıyla banklarıyla istirahat alanlarıyla çocuklarımızın fiziki gelişimini sağlayacak aktivite alanlarıyla yaz aylarında insanlarımızın vakit geçireceği kış aylarında da o güzelliği yaşayıp şehri izleyebileceği bir alan haline getireceğiz. Uzaktan bakılan bir Kayışdağı değil, Kayışdağı'ndan o güzelliği yaşayıp şehrin izlenebileceği bir alan yapacağız. Eteklerinde de sosyal tesisler yapacağız. Ataşehir Belediyesi'nin sosyal tesisleri de yok. Sosyal tesisleri de yapacağız. Kayışdağı, Ataşehir ile bütünleşecektir" ifadelerini kullandı.

"ATAŞEHİR HALKI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN PAY ALAMIYOR"

Ataşehir Belediyesi'nin bütçesine dikkat çeken Yağçı, "Ataşehir Belediyesi'nin bütçesi 3 milyar 670 milyon TL, 2024 bütçesini oluşturdular. Bütçe kullanımında dengesizlik var. Ataşehir, bütçesinin yüzde 80'ler civarındaki ana ağırlığı personel giderleridir. Aslında Ataşehir Belediyesi dışına yatırım olarak bütçenin az bir kısmı çıkmış oluyor. Onlar da doğru değerlendirilmediğinde bir taraftan borç artıyor bir taraftan da Ataşehir halkı bütçeden herhangi bir pay alamıyor. Ataşehirli komşularıma, "Ataşehir sizin ben de sizin hizmetinizde olacağım" diyorum. 1 Nisan itibariyle bizim tek işimiz olacak, o da Ataşehir'dir. Hayatımız Ataşehir'de şekillendi. Ataşehir ile bütünleştik. Ataşehirli komşularımızla büyük bir aile olduk. Kimsenin rengine, dinine, mezhebine, kimliğine, siyasi görüşüne bakmıyoruz. Ataşehir'de yaşayan her vatandaşımız bizim ailemizdir. Ailemize olan hassasiyetimiz neyse büyük ailemiz Ataşehir'e bakışımız odur. Evimizdeki bir şeyin nasıl eksikliğini hissedip tamamlama gayretinde oluyorsak Ataşehir'deki bir eksikliğe de aynı hassasiyetle yaklaşacağız. Biz Ataşehirli komşularımızın yüzünde tebessüm olmak istiyoruz. Mutluluklarının artmasını istiyoruz" dedi.

ATAŞEHİR'İN KAMBURU OLAN HAL İLÇENİN KALBİ OLACAK"

Hal arazisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin idi. 2017 yılında benim ilçe başkanı olduğum dönemde bölgenin plan çalışması yapılırken rahmetli Kadir Topbaş başkanımızdan rica etmiştik, çok uğraşmıştık orasının Ataşehir'e bırakılması adına. Mücadelemizin sonunda anlayış gösterildi ve orası planlara yeşil alan olarak işlendi. 100 dönüme yakın bir yer yeşil alan park olarak belirtildi. Sadece altında transfer merkezi olacak üzeri ise yeşil alan olacak. Üzerinde bir meydan, paylaşımlı ofislerin olduğu, kültür parkı, eğitim parkı gibi millet bahçesinin farklı bir versiyonunu buradaki 90 dönümlük arazide sağlamış olacağız. Yıllardır artık şehrin ortasında kalması dolayısıyla Ataşehir'in bir kamburu olan hal, Ataşehir'in huzurunun merkezi olmuş olacak.

GÜMRÜK ALANI ATAŞEHİR MEYDANI OLACAK

Gümrük alanı da Ataşehir Meydanı, yeşil bir çevre, okul ve kamu binalarıyla Ataşehir'in kalbi olacak. Ataşehir'in sırtında kambur olan bir yeri Ataşehir'in kalbinin atacağı bir yer haline getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Murat Kurum'dan İETT alanıyla ilgili bir proje talep ettik. Garaj alanının başka bir yere götürülüp alanı Ataşehir'in kullanımına ayrılmasını istedik" açıklamasında bulundu.

"RİSKSİZ BİR ATAŞEHİR"

Ataşehir'in her yerini yeşillendireceklerini ve risksiz bir Ataşehir oluşturacaklarını söyleyen Mustafa Naim Yağcı, "Ataşehir'in bulduğumuz hemen her yerini yeşillendireceğiz. Çeşitli ağaçlar olacak. Mart ayından başlayarak ağustos ayına kadar her dönemde farklı bir ağacın çiçek açtığı, ortaya çıkan güzelliğin halkın ruhuna işlediği bir yeşille donatmak istiyoruz. Ataşehir'de bize emanet olan sadece insanlar değildir. Ataşehir bir bütündür. Bitkisiyle hayvanıyla insanıyla caddesi sokağıyla bir ruhtur. Biz böyle bir şehri hayal ediyoruz. Böyle bir şehir oluşturacağız. Sokak hayvanları bizim yaşam ortaklarımızdır. Onlar bizim dostlarımızdır. Onları sokaklarda insanlar için tehdit unsuru olmaktan çıkartacağız. Ancak onları hayvan barınaklarına değil Kayışdağı'nın bir bölgesinde Ataşehir Belediyesi'ne tahsisi yapılmış bir alanda bir hayvan yaşam merkezi yapacağız. Orada bakımlarıyla yuvalarıyla hem eğitimleriyle hem de bakımlarıyla sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirmelerini sağlayacağız. Diğer taraftan da Kayışdağı'nı insanlarımıza açacağımız için ziyaretçilerin de hayvanlarla bağ kurmalarını sağlayacağız. Risksiz bir Ataşehir oluşturacağız. Endişesiz bir Ataşehir oluşturacağız. Bugüne kadar mutsuz olan Ataşehir'i mutlu bir Ataşehir haline getireceğiz. Ataşehir için eşsiz bir şehir hayalimiz var. 15 yıl geride kalmış ancak hiçbir şey için geç değil geçmişe bakmıyoruz. Biran önce Ataşehir'in 15 yıllık açığını kapatıp, bizimle beraber ilçe olan yerlerin ilçelerin önüne çıkartacak bir ilçe oluşturacağız" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.