Başkan Erdoğan: İsrail terör örgütü gibi saldırıyor
Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketi öncesi İstanbul'da açıklamalarda bulundu. BM Genel Kurulu'nda Gazze için çağrıda bulunacağını dile getiren Başkan Erdoğan, "İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Özellikle bu dijital saldırıları şu anda devreye almış olması bunun çok açık net ifadesidir." ifadelerini kullandı.
Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketi öncesi İstanbul'da açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu Genel Görüşmelerine katılmak üzere New York'a doğru yola çıkacağız. Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkelerin temsil edildiği Genel Kurul Genel Görüşmelerine bu yıl 130'dan fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyinde iştirak etmesi bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yoğun bir toplantı ve görüşme trafiğimiz olacak.
Bu yıl Genel Kurulun en dikkat çekici etkinliği Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin ev sahipliğinde tertiplenecek Geleceğin Zirvesidir. 23 Eylül günü gerçekleştirilecek zirvede çok taraflı sisteme yönelik meydan okumalar karşısında ortak çözümler üretilmesi hedefleniyor. Zirve hitabımda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Finans Mimarisi başta olmak üzere küresel yönetişim mekanizmasının reform ihtiyacına yine dikkat çekeceğim. Daha kapsayıcı, adil ve etkili bir yapılanmaya duyulan gerekliliğin altını çizeceğiz. Türkiye'nin bu yöndeki çabalara dair katkı ve desteğini beyan edeceğim.
EN SON HABERLER
- 1 SPK duyurdu! 48 kişiye suç duyurusu ve işlem yasağı
- 2 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Kendi geleceğine yön veren bir Türkiye için çalışıyoruz
- 3 Bakan Tekin: “Farkındalık oluşturmak için böyle bir adım atmaya karar verdik”
- 4 Türkiye-Kanada savunma ilişkilerinde yeni dönem! SSB Başkanı Görgün: İrademizin somut bir göstergesi
- 5 İstanbul'da "Tarihin Bilincinde, Demokrasinin İzinde" projesi: Yeni dönem protokolü imzalandı
- 6 Bakan Göktaş: İstanbul'a aktarılan kaynak 430 milyon liraya ulaştı
- 7 Cemil Tugay'dan Başkan Erdoğan'a övgü dolu sözler! "Türkiye'nin yetiştirdiği en güçlü siyasetçi"
- 8 Bakan Işıkhan duyurdu: 18 bin 441 öğrenciye ödeme yapılacak
- 9 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan'a gidiyor
- 10 Bakan Gürlek duyurdu: Başsavcı vekilleri ve asliye ceza başsavcılara adli görev