CHP'li belediyeyi 2.5 milyonluk ceza da durduramadı! 150 ton çöpü yol kenarına döktüler
Trabzon’un merkez ilçesi olan CHP'li Ortahisar Belediyesi, bölgede meydana gelen selin ardından çöpleri, Çukurçayır Mahallesinde yol kenarına dökmeye başladı. İhbar üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ekipleri, bölgeye yaklaşık 150 ton evsel çöpün döküldüğünü belirleyince, belediyeye ‘halk sağlığını tehdit eden çevre kirliliğine’ yol açtığı gerekçesiyle, 2 milyon 598 bin TL ceza uyguladı. Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise katı atık tesisine çöp götüren 14 çöp kamyonun rehin alındığı için, bu alana çöp döktüklerini öne sürdü. Ortahisar Belediyesi, bu cezaya rağmen bölgeye dün de çöp dökmeye devam etti.
Belediye Başkanı Kaya'ya tepki gösteren AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ise Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRAB-Rİ-KAB) ile ilçe belediyeleri arasındaki protokol gereği, çöp toplama ve aktarma istasyonuna getirme görevi ilçe belediyesinindir.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel ve muhalefete tepki: Hayırdır beyler kiminle savaştasınız?
- 2 Emine Erdoğan: Gazze başta olmak üzere savaş bölgelerindeki çocukların sesi olmayı insanlık vazifemiz görüyoruz!
- 3 Son dakika: CHP’nin şaibeli kurultay davasında mütalaa açıklandı! Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik ve Rıza Akpolat için ceza istendi
- 4 Son dakika... AYM'nin Yeni Parti hakkında isim kararı belli oldu
- 5 Bakan Gürlek’ten Gazze mesajı: “Küresel adalet sistemi İsrailli yerleşimcilere ‘Dur’ demeli”
- 6 Adalet Bakanı Gürlek’ten İsrail’e tepki: "Evrensel adalet sistemine saygısızlık"
- 7 Son dakika | Özgür Özel'in yalanı ortaya çıktı! Ayazağa üzerinden Bakan Kurum'a iftira atmıştı! İşte o belge...
- 8 Şile Belediyesi duruşmasında 2. Gün
- 9 AK Parti'den 'ortak sistem' hazırlığı: Partiye yeni katılan belediye başkanları için özel çalışma
- 10 Son dakika | Sarıgüller soruşturmasında yeni gelişme: Emir Sarıgül adliyeye sevk edildi