8 ilde güvenlik kuvvetlerine saldırıda bulunan 140 şüpheli yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü, Mardin, Batman, Şanlıurfa, İstanbul, Van, Diyarbakır, Adana ve Antalya toplam 8 ilde güvenlik kuvvetlerine saldırıda bulunan 140 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Türkiye'nin farklı illerinde güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik provokatif saldırılar karşısında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden güçlü bir uyarı geldi. Güvenlik güçlerine taş atan, fiziki saldırıda bulunan ve toplamda 16 güvenlik görevlisi ile 2 vatandaşı yaralayan 140 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlar yaptığı belirlenen 75 hesap kullanıcısıyla ilgili de adli işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Mardin, Batman, Şanlıurfa, İstanbul, Van, Diyarbakır, Adana ve Antalya'da yaşanan olaylara ilişkin olarak açıklamada bulundu. 8 ilde güvenlik güçlerine taş atarak, fiziki saldırıda bulunan ve 16 güvenlik görevlisi ile 2 vatandaşı yaralayan 140 şüphelinin yakalandığı ve haklarında adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.
Ayrıca, sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlar yaptığı belirlenen 75 hesap kullanıcısıyla ilgili de adli işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.
Emniyet yetkilileri, vatandaşları provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırarak, "Hukuk dışı yollara sapmadan, çevreye ve mallara zarar vermeden, suç işlemekten kaçınalım" ifadelerini kullandı. Emniyet yetkilileri, "Devletimize ve milletimize karşı komplo kuranların gerekli cezayı göreceklerini" belirterek vatandaşlara itidal çağrısında bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni yıl mesajı: Demokratik bir anayasayı ülkemize kazandırmanın gayretinde olacağız
- 2 Anadolu Otoyolu Ankara istikameti makaslayan tır nedeniyle ulaşıma kapatıldı
- 3 TÜGVA Başkanı Beşinci'den vatandaşlara 'Galata' çağrısı: Filistin'i unutmuyoruz! Dünyaya göstereceğiz
- 4 SON DAKİKA... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan MHP lideri Bahçeli'ye yeni yıl tebriği
- 5 Bakan Ersoy'dan "somut olmayan kültürel mirasa" yönelik paylaşım: Türkiye, bu alanda güçlü bir birikime sahip
- 6 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yeni yıl mesajı: Gazze için iyi günlerin başlangıcı olsun
- 7 TÜGVA'dan 1 Ocak Gazze yürüyüşüne çağrı
- 8 "Çalkantılı bir yılı geride bırakıyoruz"
- 9 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yeni yıl mesajı: 'Terörsüz Türkiye' hedefimize ulaşmayı umuyoruz
- 10 Emine Erdoğan, Gazze ve sıfır atık farkındalığını artırma faaliyetlerini 2025'te de sürdürdü