İsyan çağrısına soruşturma
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve DEM Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Mihdi Tunç hakkında, kayyum atamaları sonrasında kullandıkları skandal sözler nedeniyle yasal işlem başlatıldı


ÖZEL'İN SESSİZLİĞİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 4 Kasım'da Mardin Büyükşehir Belediyesi önünde, görevden uzaklaştırılan Ahmet Türk ile görüştü, ardından otobüs üzerinde yaptığı konuşmasında, "Seyit Rıza ne yaptıysa, Şeyh Said ne yaptıysa, Kürt halkı da onların yaptığını yapacaktır. Ne kayyumları, ne zulüm politikaları bizlere diz çöktürecektir. Seyit Rıza'nın dediği gibi, 'Bizleri diz çöktüremezsiniz' diyoruz. Ne yalan ne dolan ne zulüm Kürtleri yıldıramayacak" şeklinde ifadeler kullandı. O sırada aynı otobüste bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Bakırhan'ın skandal sözlerine sessiz kalması tepkilere neden olmuştu. İçişleri Bakanlığı dün Tuncer Bakırhan ve Mehmet Mihdi Tunç hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu. Tuncer Bakırhan hakkındaki soruşturma, milletvekili olması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'nca resen başlatıldı. Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'nun, soruşturmayı "suçu ve suçluyu övme" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından yürüttüğü öğrenildi.
SEYİT RIZA NE YAPTIYSA...
Tuncer Bakırhan, Mardin'de çıktığı otobüsün üstünde, "Seyit Rıza ne yaptıysa, Şeyh Said ne yaptıysa, Kürt halkı da onların yaptığını yapacaktır" diyerek halkı isyana çağırmıştı.
EN SON HABERLER
- 1 Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'e boykot tepkisi: Siyasi müflis gibi davranıyor
- 2 Emine Erdoğan, New York’ta 'Sıfır Atık Sergisi’ni ziyaret etti
- 3 Son dakika! Başkan Erdoğan İBB'deki yolsuzluk zincirini tek tek sıraladı: Heybedeki büyük turplar daha dökülmedi
- 4 Provokatörlerden 15 Temmuz şehitlerine saygısızlık! Milli ve dini değerleri hiçe saydılar
- 5 SON DAKİKA | İzmir Körfezi'ni kirleten firmaya 8.3 milyon TL ceza
- 6 Son dakika: Beylikdüzü Başkanvekili Serkan Çebi oldu
- 7 Trump'tan Türkiye ve Başkan Erdoğan hakkında övgü dolu sözler: İyi bir ülke; lideri de iyi
- 8 Bakan Fidan ve ABD’li mevkidaşı Rubio Washington’da bir görüşme gerçekleştirdi!
- 9 Yaptırımlar en üst sınırdan uygulanacak! RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: Asla geri adım atılmayacak
- 10 Başkan Erdoğan'a hakaret eden provokatör Buse Gül Yılmaz tutuklandı