Başkan Erdoğan’ı duygulandıran hediye
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde katıldığı ‘’Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları” programında anlamlı bir hediye aldı. İskenderunlu Ahşap Oyma Sanatçısı Behzat Böke Başkan Erdoğan’a, annesi Tenzile Erdoğan’ın portresinin yer aldığı tabloyu hediye etti. Başkan Erdoğan’a verdiği bu anlamlı hediye sonrası SABAH’a konuşan Böke, “Cumhurbaşkanımız çok duygulandı, bizi de duygulandırdı. Böyle bir şey beklemiyordu. Vazgeçemeyeceği güzel ve anlamlı bir şey yapmak istedik. Yaklaşık 20 günlük bir emeğimiz oldu.” dedi.
56 yıldır zanaatkarlık yapan İskenderunlu Ahşap Oyma Sanatçısı Behzat Böke (64), Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçtiğimiz günlerde anlamlı bir hediye takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın portresini ıhlamur ağacına oyan Böke, bu çalışmayı nasıl yaptığını SABAH'a anlattı.
"CUMHURBAŞKANIMIZIN VAZGEÇEMEYECEĞİ GÜZEL VE ANLAMLI BİR HEDİYE YAPMAK İSTEDİK"
8 yaşından beri sanatını sürdürdüğünü söyleyen Böke, "Türkiye çapında 5 ödül aldım. Aynı zamanda devlet sanatçısıyım. Yurt içinde bazı manevi çalışmalarım oldu. Bu meslek adına açık ceza evinde mahkum yetiştirdim. Yanımda engelli arkadaşlar yetiştirdim. Amacımız ülkemize faydalı bir birey olmak. Ne mutlu bize ki, bu tür çalışmalara nail olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' ilan ettiğinden külliyeye davet edildik. Biz de sayın müdürlerimizle beraber, SSK İl Müdürümüz Hamit Bal ve Ticaret İl Müdürümüz Halit İmrek beyefendilerle külliyeye gittik. Cumhurbaşkanımız çok duygulandı, bizi de duygulandırdı. Böyle bir şey beklemiyordu. Vazgeçemeyeceği güzel ve anlamlı bir eser yapmak istedik. Yaklaşık 20 günlük bir emeğimiz oldu." ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Bilal Erdoğan Gaziantep’te gençlerle buluştu
- 2 İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan: Kimliğimizi, kültürümüzü, tarihimizi öğrenmeye ihtiyacımız var
- 3 Fon soruşturmasında 2 milyarlık gönüllü ödeme
- 4 Başkan Erdoğan, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Sancar'ı kabul etti
- 5 Bakan Hakan Fidan KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile görüştü
- 6 CHP’den Özgür Özel’e: Özür dilerse neden olmasın...
- 7 Altınbaş Holding’in sahibi adliyeye sevk edildi
- 8 Tavşanlı Höyük'te 4 bin yıllık pati izi bulundu
- 9 Bakan Gürlek’ten dikkat çeken mesaj: “Alternatif çözüm yolları adaletten vazgeçmek değil”
- 10 Canlı bahis manipületörleri adliyeye sevk edildi