Başkan Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi!
Siber Güvenlik Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başkan Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre; Siber Güvenlik Başkanlığının merkezi Ankara'da olacak. Yurt içinde başkan tarafından, yurt dışında başkanın teklifi üzerine Cumhurbaşkanı kararıyla temsilcilik kurulabilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Cumhurbaşkanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine haiz, özel bütçeli olan Siber Güvenlik Başkanlığının merkezi Ankara'da olacak.
STRATEJİ VE HEDEFLERİ BELİRLEYECEK
Başkanlık, siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirleyecek, eylem planları hazırlayacak, mevzuat çalışmalarını yürütecek, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayacak, siber güvenlik konusunda bilinçlendirme, eğitim ve farkındalığı artırma çalışmaları yürütecek, siber güvenlik ve bilgi güvenliğini destekleyici projeler yürütecek, bu alanda kamu, özel sektör ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapacak.
EN SON HABERLER
- 1 AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mahmut Dirier'in aracı çapraz ateşe tutuldu
- 2 Son dakika: Başkan Erdoğan Trump ile görüştü
- 3 AK Parti MKYK yarın toplanacak
- 4 Bahçeli: Terörle varılacak hiçbir menzil yoktur
- 5 33 bin 770 sürücüye işlem yapıldı
- 6 Hulusi Akar'dan terörsüz Türkiye hedefinde net mesaj: Silahları bırakın örgütü feshedin
- 7 Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Gayrettepe arası 57 dakikaya düşecek
- 8 İşte İmamoğlu’nun üniversiteye giriş sınavı sonuç belgesi! Sınavda sıfır çekti
- 9 Türkiye yeni dünyanın önemli aktörü olacak
- 10 Uraloğlu, Metro Hattı Şantiyesi’nde iftar açtı