PKK'lı teröristlere kucak açan İstanbul Barosu'na dava! "Yeniden seçim yapılsın"
İstanbul 1 no’lu Barosunun geçtiğimiz aylarda, Suriye’nin kuzeyinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen PKK/PYD’li iki terörist hakkında yaptığı açıklamayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör sicilleri kabarık olan iki teröristin öldürülmesinde devleti savaş suçu işlemekle itham eden İstanbul 1 nolu Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ve baronun yönetim kurulu üyesi 10 isim şüpheli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaboğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin görevine son verilmesi ve yerlerine yenilerinin seçilmesi talebiyle davaname düzenlendi. Davanamede Kaboğlu ve ekibinin yönettiği baronun, kuruluş amaçları dışında faaliyet gösterdiğine dikkat çekildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, İstanbul 1 no'lu Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında olduğu 11 şüpheliye yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin görevine son verilmesi ve yerlerine yenilerinin seçilmesi talebiyle davaname düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Barosu'nun resmi sosyal medya hesabından 21 Aralık'ta duyurulan açıklamayla, Suriye'nin kuzeyinde öldürülen terör örgütü PKK üyeliği bulunan firari sanıklar Nazım Daştan ve Cihan Bilgin'in övüldüğü iddiasıyla "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı. Baro, yaptığı açıklamada Türkiye'yi savaş suçu işlemekle itham etmişti.
İŞTE İSTANBUL BAROSU'NUN UĞRUNA AÇIKLAMA YAPTIĞI İKİ TERÖRİST
Cumhuriyet Başsavcı Vekili Can Tuncay ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ateş'in hazırladığı davanamede baronun övdüğü iki PKK'lı teröristle ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi. Tespitlere göre her iki teröristin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcılıklarınca "PKK/KCK/YPG/YDG-H silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma yürütülmüştü. İki şüpheliyle ilgili üzerlerine atılı suçlardan halen Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamaları sürerken, Suriye'de güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada etkisiz hale getirildikleri kaydedildi. Her iki isimle ilgili de soruşturma birimlerince haklarında yakalama kararlarının bulunduğu vurgulandı.
EN SON HABERLER
- 1 Ömer Çelik’ten A Haber’in kuruluş yıl dönümüne kutlama!
- 2 Başkan Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Luxon onuruna yemek verdi
- 3 Başkan Erdoğan'dan Bülent Uygun'a taziye telefonu
- 4 Anayasa Mahkemesi’nin 63. kuruluş yıldönümü Dolmabahçe Sarayı’nda kutlandı
- 5 CHP'nin olağanüstü kurultayının iptali talebiyle açılan davalar birleştirildi!
- 6 Başkan Erdoğan'dan Çanakkale mesajı
- 7 Başkan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin 63. yılı törenine katıldı
- 8 CHP’nin şaibeli Kurultay soruşturmasında belediye başkanı ifade verdi
- 9 İBB'deki yolsuzluk soruşturmasında tutuklanmıştı! Bıçakçı'dan flaş itiraf: Bağdatlı'yı Yunanistan'a ben götürdüm
- 10 Sırrı Süreyya Önder'in kardeşi Ali Önder: "Durumunun kötüye gitmemesi bizi umutlandırıyor"