Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terörsüz Türkiye mesajı: PKK’yı lağvedecek çalışma başladı
Erdoğan, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına yönelik girişimlerle ilgili, “Arkadaşlarımıza bölücü örgütün lağvedilmesini sağlayacak çalışmaların dikkatli ve çok yönlü yürütülmesi talimatını verdik. Gerekli çağrı yapılırsa kazanan Türk’üyle, Kürt’üyle tüm Türkiye olacak” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:
DEVRİMİ ÜFLEMEKLE SÖNDÜREMEZLER
NE yaparsanız yapın, Suriye devrimini üflemekle söndüremeyeceksiniz. Ülkemiz içinde de o çok arzuladığınız kışkırtmayı yapamayacaksınız. Türkiye-Suriye kardeşliğini, Türk-Kürt-Arap kardeşliğini bozamayacaksınız. Şer güçlerin çizdiği sosyal fay hatlarını kaşıyarak barış içinde bir arada yaşama irademize dinamit koyamayacaksınız. Buna izin vermeyeceğiz.
Sizin tuzaklarınıza asla düşmeyeceğiz. 'Bizim ne işimiz var' dedikleri Şam, Halep, Hama bize yakındır, kalbimizden bir parçadır. Bu ülkeyi tekrar istikrarsızlığa ve kaosa sürükleme girişimlerine, yeni Suriye yönetimiyle birlikte asla müsaade etmeyeceğiz. İsrail başta olmak üzere Suriye topraklarına ve halkına saldıran güçlerin de bu mütecaviz eylemlerine bir an önce son vermesi gerekiyor. Aksi takdirde ortaya çıkacak ağır sonuçların herkese etkisi menfi olacak.
2028'İN İŞARET FİŞEĞİ
Türkiye'deki 168 siyasi parti arasında AK Parti 11 milyon 135 bin 306 üye sayısıyla zirvedeki yerini koruyor. 955 ilçe kongremizi tamamladık, 81 il kongremizden 56 tanesini yüksek bir coşkuyla ve demokrasi şöleni havasında gerçekleştirdik. Büyük Kongremiz, öncekiler gibi Türk siyasetine yine damga vuracak, ufuk çizecek, 2028'e giden sürecin işaret fişeği olacak.
LİBYA BAŞBAKANI DİBEYBE'Yİ KABUL ETTİ
Başkan Erdoğan, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi kabul etti. Erdoğan, Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin giriş kapısında karşıladı. Basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da hazır bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Fidan: Türk dünyası bir bütün olarak Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edecek
- 2 Bakan Uraloğlu: Mevcut aramaların yüzde 75'ini karşıladık
- 3 Başkan Erdoğan Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a mesaj gönderdi
- 4 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye en yüksek teknoloji alanındaki atılımını sürdürecek
- 5 PKK şüphelisi Yunanistan'a kaçarken yakalandı!
- 6 Başkan Erdoğan UEFA Başkanı Ceferin'i kabul etti
- 7 SON DAKİKA | CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’na iptal davası
- 8 Adalet Bakanı DEM Parti heyeti ile görüştü
- 9 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan: Deprem günlük siyasete alet edilemez
- 10 Bakan Uraloğlu, GSM operatörlerinin teknik birimleriyle toplantı yapacak