Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddetle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığının "Dijital Trendler: Geleceğin Ekonomisini Şekillendiren Kadın Girişimciler" yan etkinliğinde konuştu. Siber şiddetin kadınları tehdit, taciz ve mahremiyetlerini ihlal eden dijital saldırılarla yeni bir boyut kazandığını belirten Bakan Göktaş, "Kadın-erkek eşitliği ve kadınların güçlenmesi için siber şiddetle mücadele hayati bir öneme sahip. Türkiye olarak, kadına yönelik şiddetle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz." diye konuştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından BM Genel Kurulundan sonra en yüksek katılımlı BM etkinliği olan Kadının Statüsü Komisyonu toplantısı kapsamında "Dijital Trendler: Geleceğin Ekonomisini Şekillendiren Kadın Girişimciler" başlıklı yan etkinlik düzenlendi.
Dijitalleşmenin kadın girişimciliği üzerindeki etkisi ve kadınların dijital dünyadaki varlığını güçlendirmeye yönelik politika önerilerinin ele alındığı Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Bakan Göktaş, dijitalleşmenin etkisiyle kadın girişimciliğinin yeni boyutlar kazandığını ve kadınların ekonomik güçlenmesinin anahtarı haline geldiğini belirtti.
Dijitalleşmenin sadece ekonomileri değil, toplumların yapısını da kökten dönüştüren bir güç olduğunu dile getiren Göktaş, "Yapay zeka, büyük veri ve otomasyon, iş dünyasını baştan şekillendiriyor. Bu dönüşüm, büyük ekonomik fırsatlar sunarken eşitsizlikleri derinleştirme riski de taşıyor. Kadınlar, dijital dönüşümdeki engeller nedeniyle fırsatlardan eşit yararlanamıyor." diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Fidan, bazı büyükelçilik ve daimi temsilcilikler için yeni görevleri tebliğ etti
- 2 SON DAKİKA I DMM'den Suriye'de 'DEAŞ' iddialarına yalanlama
- 3 Mansur Yavaş’a bir soruşturma şoku daha: Mamak kentsel dönüşüm dosyası açıldı
- 4 SON DAKİKA: Başkan Erdoğan: Suriye ordusu başarılı bir sınav verdi
- 5 10 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de
- 6 SON DAKİKA | Uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında tutuklanan Rabia Karaca’dan ek ifade: İBB’nin paralarını Sarı Oda’da kumarda yediler
- 7 Başkan Erdoğan: Sözümüz artık her platformda geçiyor
- 8 Başkan Erdoğan'ın Suriye mesajı bugün gerçeğe dönüştü!
- 9 SON DAKİKA | AK Parti'den Suriye açıklaması: “Devlet içinde devlet ve ordu içinde ordu olmaz”
- 10 Kabine Toplantısı sona erdi