Tren garı ve istasyonlarda ücretsiz internet
TCDD’ye ait 63 farklı gar ve istasyonda ücretsiz internet hizmeti başladı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcı erişim sağlıyor
Uraloğlu, amacın, vatandaşlara daha konforlu, modern ve verimli bir seyahat deneyimi sunmak olduğunu belirterek, "Wi-Fi hizmetine günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcı erişim sağladı, bugüne kadar 124 bin 713 vatandaş bu hizmetten faydalandı. Kamusal alanlarda internet erişimi artık temel bir ihtiyaç. Bu doğrultuda TCDD'nin gar ve istasyonlarında sunduğumuz ücretsiz Wi-Fi hizmeti, dijitalleşme vizyonumuzun bir parçası olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor" değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu hizmetle, iş insanlarının çalışmalarına seyahat ederken de devam edebildiğini bildiren Uraloğlu, yolcuların bekleme sürelerini verimli şekilde değerlendirebildiğini aktardı.
YÜKSEK GÜVENLİKLİ İNTERNET
Uraloğlu, internet hizmetinin yüksek güvenlik önlemleriyle sunulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Siber güvenlik testleri tamamlandı ve kurum ağımıza yönelik herhangi bir güvenlik zafiyeti tespit edilmedi. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla, güvenli şekilde internet hizmetimizden faydalanabilir. TCDD'nin dijitalleşme vizyonu doğrultusunda Wi-Fi hizmetini tüm gar ve istasyonlara yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Uluslararası standartlarda sunduğumuz bu hizmetle sadece Türkiye'nin değil, turistlerin de faydalanabileceği modern bir altyapı kuruyoruz. Türkiye'nin dijitalleşme sürecinde öncü rol oynuyor ve dijital dünyanın kapılarını vatandaşlarımıza ücretsiz olarak açıyoruz."
Dijital dönüşüm projelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Uraloğlu, hedefin TCDD'yi modern ulaşımın öncüsü yapmak ve vatandaşlara en iyi seyahat deneyimini sunmak olduğunu belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA: Başkan Erdoğan'dan iftar programında önemli açıklamalar
- 2 AFD, depremden etkilenen illerde köy konutlarının yeniden inşası için Türkiye'ye finansman sağlıyor
- 3 Isparta'da 71 bin 520 makaron ve 57 kıyılmış tütün ele geçirildi
- 4 SON DAKİKA | Diploması iptal edilen Ekrem İmamoğlu'ndan terör sloganıyla tehdit!
- 5 Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere’nin Avrupa ve Kuzey Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Doughty’i kabul etti
- 6 SON DAKİKA | İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi! Belgeler savcılığa ve YÖK'e gönderilecek
- 7 İzmir'de şoke eden olay: Çiftliğe baskında ortaya çıktı! Aslanı kedi mamasıyla beslemişler
- 8 Göktürk-1 uydusunun 100 bininci görüntüsünde Çanakkale Zaferi izi: Gözümüz daima vatan toprağında
- 9 SON DAKİKA! Başkan Erdoğan'dan Özgür Filistin için peş peşe görüşmeler! "Netanyahu'nun soykırım politikasına dur denmeli"
- 10 AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan: Önseçim adı altında bir demokrasi tiyatrosu seyrediyoruz