Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Ukrayna konulu toplantıya katılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yarın Fransa'nın başkenti Paris'te "Ukrayna için barış ve güvenlik" konulu toplantıya katılacak.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın ev sahipliğinde Elysee Sarayı'nda düzenlenecek devlet ve hükümet başkanlarının yer alacağı toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz iştirak edecek.
Toplantıda, 17 Şubat'ta Paris'te başlatılan girişim doğrultusunda ve İngiltere'de yapılan görüşmelerin ardından Ukraynalıların ve Avrupalıların güvenlik çıkarlarına saygı göstererek, Ukrayna'da sağlam ve kalıcı barışa ulaşılması için seçeneklerin belirlenmesi amaçlanıyor.
Bu çerçevede özellikle Ukrayna'ya yönelik yardımın takviye edilmesi, ateşkesin nasıl uygulanabileceği ve uzatılabileceği konularının ele alınacağı toplantıda, Ukrayna ordusuna yönelik uzun vadeli destek yöntemleri ve gerekli güvenlik garantileri değerlendirilecek.
EN SON HABERLER
- 1 DEM Parti heyeti Adalet Bakanı ile görüşüyor
- 2 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu yarın toplanacak
- 3 Ankara'da DEAŞ operasyonu: 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı
- 4 Medya dünyasında uyuşturucu şoku devam ediyor! Gazeteci Emrullah Erdinç de gözaltına alındı
- 5 Esnaftan alınan bağışlar Tunç Soyer’in yeğenine
- 6 7 milyarlık vurguna 21 tutuklama
- 7 MİT’ten DEAŞ’a ağır darbe
- 8 Türkiye’den SDG’ye son uyarı
- 9 İçişleri Bakanlığı'ndan yeni yıl tedbirleri için toplantı: Gerekli planlamalar yapıldı
- 10 Çelik’ten ‘10 Mart’ vurgusu