Giriş Tarihi: 28.03.2025 19:06 Son Güncelleme: 29.03.2025 02:44

KKTC'de başörtülü öğrenci okula alınmadı! AK Parti Sözcüsü Çelik: İnsan haklarına aykırı fanatizm

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir okulda başörtülü bir öğrenci, okul yönetiminin keyfi uygulaması nedeniyle okula alınmadı. Yaşanan rezaleti şiddetle kınayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Eğitim hakkını ihlal edenlerin bu çirkin yaklaşımı, insan haklarına aykırı bir fanatizmdir." dedi.

KKTC’de başörtülü öğrenci okula alınmadı! AK Parti Sözcüsü Çelik: İnsan haklarına aykırı fanatizm

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), ortaöğretim kurumlarında kılık kıyafet kurallarına ilişkin işleyişin okul yönetimlerine bırakılmasının ardından bir okulda başörtülü bir öğrenci içeri alınmadı. Lefkoşa'daki İrsen Küçük Ortaokulu'nda bir öğrencinin başörtülü şekilde okula girmek istemesi üzerine gergin anlar yaşandı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ve okul öğretmenleri tarafından engellenen öğrenci, diğer velilerle kısa süreli tartışma yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu, öğrencinin okula alınması gerektiğini belirtti ancak bu talep okul yönetimi tarafından reddedildi.