Emine Erdoğan: Şule Yüksel Şenler güçlü bir kadın lider ve büyük bir rol modeldir
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi ve Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler ile Malcolm X’in hak ve özgürlük mücadelesine ışık tutan ve miraslarını yaşatmayı amaçlayan "Yankılar sergisini açtı. Sergide önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Şule Yüksel Şenler’in, Malcolm X gibi insan hakları konusunda, evrensel bir sembol olduğunun altını çizmiştim. Mirasının uluslararası platforma taşınmasının önemini dile getirmiştim. Şimdi bu iki büyük şahsiyetin, Malcolm X’in doğum gününün 100. sene-i devriyesinde bir araya gelmesinden, büyük bir mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak "Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru" temasıyla kutlanan "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" özel etkinliğinde BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının ardından BM Genel Merkezi'nde düzenlenen "Yankılar" sergisi açılış programına katıldı.
Programda Erdoğan'a BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, Malcolm X Memorial Foundation Başkanı ve Malcolm X'in kızı olan İlyasah Shabazz ile Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta ve serginin küratörü Yasemin Darbaz Karaca da eşlik etti.
Açılış programında konuşma yapan Erdoğan, katılımcılara hoş geldiniz diyerek, dünya tarihinde insan hakları konusunda iz bırakmış olan Şule Yüksel Şenler ve Malcolm X vesilesiyle bir araya geldiklerini belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Başkan Erdoğan, Dr. Sadık Ahmet'i andı: Rahmeyle yad ediyorum...
- 2 Orman Şehidi Orman Muhafaza Memuru Enes Kızılyer Karabük’te Toprağa Verilecek
- 3 Ormana aşkla bağlıydı: Ağaçları gözü gibi koruyan Eyüp şehit düştü
- 4 Alev kuşağında 3 bin kahraman! Orman kahramanları canla başla çalışıyor
- 5 SON DAKİKA... CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde rüşvete ‘bağış’ kılıfı: WhatsApp mesajları ortaya çıktı!
- 6 SON DAKİKA: Şile Belediyesi yolsuzluk ve rüşvet tapelerinden CHP Beykoz ilçe başkanı çıktı!
- 7 Başkan Erdoğan'dan Lozan mesajı: Lozan Türkiye'nin bağımsızlık iradesidir!
- 8 ICRYPEX’in patronu Gökalp İçer uyuşturucu ve bir kadın avukatın ölümü
- 9 SON DAKİKA | Necip Hablemitoğlu FETÖ planıyla suikasta uğradı! Savcıdan ağır müebbet talebi
- 10 Yaylada sohbet | Yavuz Donat yazdı