Çevre mühendisi başkandan çevre katliamı
İzmir'de çevre mühendisi Emine Helil İnay Kınay’ın başkanlığını yaptığı CHP’li Karabağlar Belediyesi çevre katliamına imza attı. Karabağlar Belediyesi topladığı atıkları Uzundere Mahallesi’ndeki araziye boşaltıyor. Bu uygulama büyük tepki geçerken, Uzundere Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği Başkanı Süleyman Gür bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. 10 yıl boyunca Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanlığı yapan Kınay’ın bu durum karşısında nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.
Karabağlar Belediyesi ekipleri yakın çevreden topladığı mobilya ve benzeri atıkları Uzundere'deki boş araziye atarak büyük tepki çekiyor. 10 yıl boyunca Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı yapan Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'ın ilçe sınırları içerisinde yaşanan bu çevre katliamına nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.
VATANDAŞLAR BELEDİYE KEPÇESİNİ SUÇÜSTÜ YAKALADI
O bölgede yaşayan vatandaşlar Karabağlar Belediyesi'ne ait resmi plakalı kepçeyi kamyonların getirdiği çöpleri istiflerken suçüstü görüntüledi. Fotoğraflarda kepçenin vahşi depolama alanındaki çöpleri iterek bir arazide topladığı görüldü.
ASLİ GÖREVİ TEMİZLİK OLAN BELEDİYE ÇEVREYİ KİRLETİYOR
Asli görevleri arasında temizlik olan Karabağlar Belediyesi'nin aksine çevre kirliliğine sebep olması tepkileri bir kat daha arttırdı. Belediyenin Uzundere Mahallesi'nde vahşi depolama yaparak çevreyi kirletmesine bir tepki de Uzundere Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği Başkanı Süleyman Gür'den geldi.
YAKARAK İMHA EDİYORLAR, AÇIĞA KİMYASAL MADDE ÇIKIYOR
SABAH'a konuşan Süleyman Gür, "Karabağlar Belediyesi bu alana vahşi depolama yapıyor. Sanayiden ve çevreden topladığı mobilya ve benzeri atıkları burada biriktiriyor. Belli aralıklarla yakarak imhasını sağlıyor. Açığa çıkan kimyasal ve tehlikeli duman rüzgarın durumuna göre ya yerleşim alanı olan Uzundere Köyü'nün üzerine ya da Veterinerler İşleri Müdürlüğü'nün orada bulunan hayvan barınağının ve çevresindeki zeytinlik ve ormanlık alana gidiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İtfaiye raporlarında buraya en az 4 defa müdahale edildiği belirtiliyor. Geçen yaz dönemin de itfaiye yetersiz kalmış yangın söndürme helikopterleri dahi müdahalede bulundu. Yöre halkı olarak çok endişeliyiz" dedi.
ÇEVRECİLİĞİ KİMSEYE BIRAKMAYAN BAŞKAN BURAYI GÖRMÜYOR MU?
Gür, "Çevreciliği kimseye bırakmayan başkan burayı bilmez mi? Görmez mi? Tabii ki de bilir görür.
Uzundere Mahallesi ve çevresindeki onlarca kaçak işletmeye göz yumduğu yetmezmiş gibi başkanlığını yaptığı belediye çevredeki işletmelere 'bakın ben çevreyi katlediyorum siz de buyurun' demektedir" şeklinde konuştu. Gür, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne giderek konu ile ilgili şikayette bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA | Mustafa Sarıgül’ün o koruması gözaltına alındı! Kara para dosyasında 200 bin dolarlık "Montaj raporu" skandalı
- 2 Dr. Esra Albayrak'tan yapay zekâ uyarısı: Kimin diliyle, kimin verisiyle düşünüyor?
- 3 İşte Mekke anlaşmasının jeopolitik şifreleri! Bölgede dengeleri değiştirecek tarihi hamle
- 4 Savunmada “Bedir” imzası! Dengeleri değiştirecek stratejik ortaklık: Kritik mutabakat neyi amaçlıyor?
- 5 Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Yeni Partili ve CHP’li 44 kişi adliyeye sevk edildi
- 6 Berat Albayrak'ı neden hedef aldığınızı iyi biliyoruz!
- 7 Berat Albayrak'ın avukatından muhalefetin alçak iftiralarına sert tepki: Dava açacağımızı kamuoyuna sunarız
- 8 İftira ve çamur siyasetinin sözcüsü Faik Öztrak! İşte kabarık sicili: 2001 krizinin başrölündeydi
- 9 SON DAKİKA… Berat Albayrak’a yönelik organize saldırının arkasında kimler var? Asıl hedef Başkan Erdoğan
- 10 AK Partili Eyyüp Kadir İnan'dan Özel'e sert tepki: Kaybolan siyasi itibarını A Haber'i tehdit ederek düzeltemezsin