İmamoğlu'nun sır görüşmesinden yeni görüntüler: Kamera bu kez peçete ile kapatılmış
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki bir otelde 6 Mart'ta şüpheliler Tuncay Yılmaz, Hüseyin Köksal ile görüşmesinden önce, kimliği belirlenemeyen erkek şahsın gelerek görüşme yapılacak alanı gören kameraları kapattığı anlara ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması devam ediyor.
Soruşturma dosyasına giren yeni görüntülere ilişkin görüntü ve baz inceleme tutanağında, 6 Mart'ta saat 19.30 sıralarında kimliği henüz tespit edilemeyen erkek bir kişinin bant kullanarak giriş kat alanını gören kamera görüntülerini kapattığı, akabinde aynı alanı farklı açılardan gören diğer kameraları da kapatarak görüntü alınmasını engellediğinin değerlendirildiği ifade edildi.
Tutanakta, şüpheli Hüseyin Köksal olduğu değerlendirilen kişinin VIP kapısından otele 20.05 sıralarında, Ekrem İmamoğlu'nun da aynı girişten 20.06'da geldiği belirtildi.
Şüphelilerden Tuncay Yılmaz olduğu değerlendirilen şahsın, X-Ray kapısından otele aynı gün 20.15 sıralarında giriş yaptığı kaydedilen tutanakta, görüntülere ek olarak şüpheliler Adem Soytekin ile Fatih Keleş'in kullanımında olan telefon hatlarının bazlarının da aynı otelin koordinatlarını kapsadığı kaydedildi.
İmamoğlu'nun otel toplantısına geldiği yeni görüntüler ortaya çıktı
EN SON HABERLER
- 1 Başkan Erdoğan, Kasım Cömert Tokayev ile telefonda görüştü
- 2 Bakan Bayraktar: Hedef, enerjide tam bağımsız Türkiye
- 3 Son dakika | Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Göktepe-3 kuyusunda yeni doğalgaz keşfi yapıldı
- 4 Son dakika | Türk milletine 'hakaret' sözleri tepki çekmişti: Celal Şengör'e hapis istemi
- 5 Başkan Erdoğan: Terörsüz Türkiye'de nihai hedef silahları gömmek
- 6 Avrupa'nın en büyük fizik tedavi hastanesi açıldı
- 7 Bakan Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivali, dünyanın en kapsamlı festivali konumuna geldi
- 8 Dünya Türkiye'yi takip etti: Tarihi zirvelerde tarihi kararlar alındı! Barış görüşmelerinin ardından müjde
- 9 Tiran'da 'Ne olacak bu AB'nin hali' zirvesi: İstanbul müzakereleri görüşmelere damga vurdu
- 10 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten terörsüz Türkiye mesajı: Sahada silahların bırakıldığını göreceğiz