Giriş Tarihi: 13.05.2025

Aşiretlerden tam destek

Hakkâri ve Kuzey Irak’ta büyük bir mensubu bulunan Herki Aşireti Lideri Mehmet Fırat, başlatılan süreçle ilgili büyük umutlar beslediklerini ve tam destek verdiklerini ifade etti.

Aşiretlerden tam destek

Bölgenin iki büyük aşireti başlatılan terörsüz Türkiye'ye tam destek verdi. Yıllarca terörle mücadelede devletin yanında olan Herki Aşireti Lideri Mehmet Fırat, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından başlatılan bu tarihi süreci şehit ve gazi aileleri olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bu sürecin pozitif anlamda son bulması hepimizin yıllardan beridir büyük bir hasretle beklediğidir. Bu sürecin akamete uğramaması için biz Kürt kanaat önderleri olarak devletin kayıtsız ve şartsız bir şekilde yanındayız. Üzerimize düşen her görevi sonuna kadar ifa etmek istediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Artık hiç bir annenin evladı için ağıtlar yakıp yüreğinin dağlamaması lazım. Rabbim bu süreci başlatan Cumhurbaşkanımız ve MHP Lideri Devlet Bahçeli beyden razı olsun" dedi.

"ONCA AKAN KANA RAĞMEN HASRETLE BU SÜREÇİ BEKLİYORUZ"
Hakkâri, Van ve komşu ülkelerden mensubu bulunan Jirki Aşireti Kanat önderlerinden Necmi Adıyaman, bölgede yıllarca büyük acıların yaşandığını kendi Jirki aşireti mensubu 150'ye yakın şehit ve 200'ün üstünde gazilerinin bulunduğunu ifade etti. Her zaman devletinin yanında olduklarını ifade eden Adıyaman, "Başlatılan Terörsüz Türkiye projesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin önderliğinde atılan bu adımı büyük bir heyecanla karşıladık. Yıllarca yaşanan bu acılara rağmen hasretle bekledik. Terörsüz Türkiye projesi sayesinde bölgenin huzur, refah ve ekonomik dinamiklerin olumlu anlamda oldukça gelişecektir. Bu süreci destekliyoruz. Artık acılar ve ölümler yaşanmasın" dedi.