Metrobüs çilesi: 9 ayda 6 facia
Periyodik bakım ve onarım yetersizliği yüzünden sürekli arızalanan ve yangın çıkan metrobüslerde son 9 ayda 6 büyük kaza yaşandı. İki vatandaşın hayatını kaybettiği kazalarda 126 kişi de yaralandı
Beylikdüzü'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği metrobüs kazası sonrası İstanbul'da yaşanan metrobüs kazaları gündeme geldi. Toplu ulaşımın kalbi metrobüslerde sadece son 9 ayda 6 büyük kaza yaşandı. Bu kazalarda, 2 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı. İstanbul'da en önemli toplu ulaşım araçlarından olan metrobüslerde son zamanlarda yaşanan kazalar vatandaşları çileden çıkardı. Uzmanlar, metrobüslerde periyodik bakım ve onarım yetersizliği olduğunu vurgularken şoförlerin eğitim eksikliği, psikolojik ve fizyolojik yorgunluk gibi insan kaynaklı zaafları da kazaları beraberinde getiriyor.
KAZALAR
KAZASIZ, YANGINSIZ GÜN YOK
İstanbulluların sık sık yaşadığı metrobüs kazalarının sonuncusu dün akşam Okmeydanı Hastane Durağında yaşandı. Yolculara korku dolu anlar yaşatan yangın, saat 21.30 sıralarında Beylikdüzü istikametinde meydana geldi. Seyir halindeki metrobüsün motor kısmından henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumu fark eden metrobüs şoförü araçta bulunan yolcuları tahliye ederek yangına müdahale etti. Duraktaki güvenlik görevlisinin de yangın tüpüyle müdahalesi sonucu alevler söndürüldü. Yangın nedeniyle metrobüs seferlerinde kısa süreli aksama meydana geldi. Olay anı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
EN SON HABERLER
- 1 Özgür Özel’i kürsüdeyken eleştirdiler: O not kameralara takıldı! “Örgüt işlerine girmemesi lazım”
- 2 Libya'da kritik görüşme: MİT Başkanı Kalın, Dibeybe ile bir araya geldi
- 3 Türkiye'nin Libya diplomasisi sürüyor: Bakan Fidan, Başbakan Dibeybe ve Hafter ile görüştü
- 4 Bakan Kurum'dan Özgür Özel'e sert sözler: "Yolsuzluklarınızı örtemeyeceksiniz"
- 5 Bakan Çiftçi'den Brüksel'e terör uyarısı: Bir müttefikin toprağı, bir teröristin sığınağı olamaz
- 6 İletişim Başkanı Duran: “Libya Meclisi’nin deniz yetki alanları muhtırasını onaylaması memnuniyet verici”
- 7 Bakan Tekin: “Aile ve evlilik müessesesinin her aşaması saygı kültürünün unsurlarıyla bezenmiş durumdadır”
- 8 Bakan Çiftçi'den Brüksel'de terörle mücadele mesajı: Örgütler arasında herhangi bir ayrım yapılmamalı
- 9 İstanbul Valisi Davut Gül'den sel taşkını açıklaması: İstanbul'umuz başta olmak üzere Marmara için bir milat olması lazım
- 10 Bakan Gürlek: Belçika'nın FETÖ'ye karşı somut ve etkili tedbirler almasını bekliyoruz