Giriş Tarihi: 2.06.2025 13:17 Son Güncelleme: 2.06.2025 14:38

Son dakika | Başkan Erdoğan'dan orman yangınlarıyla mücadele mesajı: Avrupa'da 1. Dünyada 2. konumdayız

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında” Programı'nda konuştu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan, "2002'de 73 ton olan havadan su atma kapasitemizi bugün itibarıyla 27 uçak ve 105 helikopter ile toplam 438 tona yükselttik. Yangınla mücadelede İHA kullanımında Avrupa'da 1. Dünyada 2. konumdayız." dedi.

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında" Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan muhalif belediyelere tepki göstererek "Reklama, konsere, eğlenceye ayrılan tutarın deprem, yangına müdahale gibi kritik kalemlerden katbekat fazla olmasının hiçbir açıklaması olamaz" dedi.

Başkan Erdoğan: "23 yılda orman yangınları ile mücadelede çok önemli mesafeler kaydettik" | Video

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Orman varlığımız tehlike altında. Artık eskisinden daha yıkıcı orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Açık alanda ateş yakmamak hayati önemde. Yangında zarar gören yerlerin ağaçlandırılmasını bir sonraki yılın sonuna kadar mutlaka yapıyoruz. 2024 son 145 yılın en sıcak yılı oldu. 2025 yılı daha sıcak geçecek.